Xander van Veelen

Xander van Veelen

drum

Xander is op zijn 9e begonnen met drummen en is op 15 jarige leeftijd begonnen met lesgeven. In 2013 begon hij zijn eigen drumschool. Xander studeerde Music Management in Tilburg.
Xander treedt vanaf zijn 14e op en heeft in de meest uiteenlopende projecten gespeeld. Op zijn 17de gaf hij naast de privé-lessen in zijn ouderlijk huis les voor Stichting de Gelderse Roos in Wolfheze. Via de studie Music Management kwam hij in aanraking met verschillende muziekstijlen en trad hij toe tot verschillende formaties. Na zijn opleiding gaf hij les bij All Music en de West Arnhemse Muziekvereniging en is hij nu een bekend gezicht en drummer in de Arnhemse muziekscene. Hij speelt o.a. bij de bekende Arnhemse band Bandera Latina, de tribute band Kick some Kinks en schrijft zijn eigen muziek en brengt dit uit onder de naam Van Xan. Hij speelde in binnen - en buitenland. Met Kick Some Kinks in Engeland en Duitsland, met The Kast of Kinks in Engeland en met zijn eigen werk in Belgïe, Frankrijk en Engeland. Met het prachtige project 'Waaghalzen' speelde Xander in het voorjaar van 2022 voor een uitverkocht Nationaal Opera en Ballet in Amsterdam. 

 

Wat kun je verwachten tijdens de drumles bij Xander?

Bij mij kun je drumles op maat verwachten. De wens en de input van jou als leerling staan voorop. Het leukst is als je ritmes, fills of andere vaardigheden kunt oefenen op muziek die jij zelf het liefst luistert. Dan is de motivatie er om veel te oefenen. Hierdoor word je snel beter en doordat je meer kunt wordt het ook steeds leuker. Enthousiasme staat zeer hoog in het vaandel. Dit is de basis om plezier te hebben in wat je doet en om iets op een goede en leuke manier eigen te maken.