Studio26 is sinds 2015 een samenwerking aangegaan met het CIOS Heerenveen, onderdeel van het Friesland College. Als samenwerkingspartners in het onderwijs hebben zij Cirque CIOS vorm gegeven.

Cirque CIOS
Vanuit de circuswereld groeide de vraag naar gediplomeerde circusdocenten. Op hbo-niveau zijn er de uitvoerende opleidingen van ACAPA en Codarts, maar deze zijn niet gericht op het docentschap. Op mbo-niveau werd er nog niets op dit gebied aangeboden. Tegelijkertijd wordt circus steeds populairder als discipline in de kunstwereld, wordt het vanuit 'social circus' steeds vaker als middel in het sociaal-maatschappelijk domein gebruikt of als onderdeel van een evenement ingezet. Omdat het beheersen van diverse circustechnieken tevens topsport is en veel raakvlakken heeft met urban sporten en turnen/acrobatiek, lag een samenwerking met het CIOS voor de hand. Om die reden sloegen Studio26 en CIOS Heerenveen de handen ineen en bouwen zij aan een toekomst voor Cirque CIOS.

Contractonderwijs
In schooljaar 2017-2018 verzorgde Studio26 bij het CIOS contractonderwijs (nascholing) voor o.a. CIOS-afgestudeerden, buurtsportcoaches en docenten vanuit de jeugdcircussen. Na voltooiing ontvingen de studenten het certificaat Basiscircustrainer van de European Youth Circus Organization (EYCO).

Keuzedeel
In schooljaar 2018-2019 heeft Cirque CIOS een plek gekregen binnen het mbo-keuzedeel Urban Sports, waarin Urban Acrobatics een plek heeft gekregen. Studenten van diverse opleidingen die voor dit keuzedeel hebben gekozen, krijgen les in technieken als luchtwerk, freerunning, tricking, breakdance en objectmanipulatie.

Onderwijs volgen of samenwerken?
In de toekomst zullen Studio26 en het CIOS deze samenwerking verder uitbouwen. Ben je geïnteresseerd in het curriculum van Cirque CIOS en zou je hier graag scholing of een opleiding in willen volgen? Of werk je in een organisatie van waaruit je iets zou kunnen betekenen voor Cirque CIOS?
Neem dan contact met ons op!