Over ons

Studio26 is een podium voor creatieve industrie dat zich artistiek, educatief en maatschappelijk inzet voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Een expert op het gebied van cultureel ondernemerschap en talentontwikkeling. Studio26 biedt een breed cursusprogramma op het gebied van dans, muziek, theater en circus voor amateurs, welke gegeven worden op diverse locaties in Velp, Arnhem en Dieren. De lessen worden verzorgd door professionele vakdocenten.

Getalenteerde dansers kunnen deelnemen aan de door Studio26 opgezette vooropleiding dans, welke als springplank dient naar een mbo- of hbo-vervolgopleiding. Hiermee legt zij de verbinding tussen het amateur- en het professionele vlak. Daarnaast is zij een samenwerkingspartner van het ROC Rijn IJssel in Arnhem voor de opleidingen Artiest Dans show, Artiest Dans urban en de Nederlandse musical academie. Opleidingen die staan voor vakmanschap, passie en kwaliteit. Tevens verzorgt zij praktijklessen op diverse andere mbo-opleidingen, waaronder bij Helicon mbo-opleidingen in Velp en Cirque CIOS van het Friesland College in Heerenveen.

Studio26 is ook actief binnen het primair en voortgezet onderwijs. Zij verzorgt workshops en interdisciplinaire projecten op tal van scholen in de regio. Daarnaast organiseert zij kinderfeestjes en regionale en landelijke evenementen. Voorbeelden hiervan zijn de Bridge to Liberation Experience in Arnhem en het landelijke evenement Dutch Street Cup in samenwerking met het Leger des Heils en Stichting Life Goals. Ook is Studio26 artistiek eindverantwoordelijk voor de jaarlijkse Dinnershow

Studio26 is sinds 2015 de trotse eigenaar van een gloednieuw pand op landgoed Larenstein in Velp. Hier heeft zij de beschikking over diverse dansstudio’s, muziekstudio’s, een theaterzaal voor 200 bezoekers en diverse multifunctionele ruimtes. Het volledig duurzaam gebouwde pand is tevens te huur als evenementenlocatie voor een artistiek of zakelijk evenement, zoals een voorstelling, teamdag of vergadering. Met haar expertise op het gebied van podiumkunsten en evenementen denkt en beweegt Studio26 graag met je mee!