Vooropleiding dans

Voor wie?

De vooropleiding dans is een intensief dansprogramma bedoeld voor getalenteerde en gemotiveerde leerlingen vanaf circa 10 jaar. Je kunt dit programma volgen als je gek bent van dans, voldoende talent hebt en je je graag wilt verdiepen in de techniekvakken. Voor leerlingen die nog een stapje verder willen en nadenken over een professionele mbo- of hbo-vervolgopleiding, is het programma een goede voorbereiding op de audities van de vakopleidingen.

Inhoud programma

De nadruk van de vooropleiding ligt op het verder ontwikkelen van persoonlijk danstalent van iedere leerling afzonderlijk. Eigen capaciteiten en prestaties bepalen de richting van specialisatie. Een groot deel van de lessen zal bestaan uit een verdieping van de techniekvakken klassiek ballet, jazz, modern, hiphop en commerciĆ«le stijlen. Daarnaast is er ook aandacht voor anatomie, gezonde voeding, blessurepreventie en persoonlijke coaching. Ook projecten, workshops en presentaties maken deel uit van het programma. De vooropleiding is tevens geschikt als voortraject voor een professionele dansopleiding. Inmiddels zijn meerdere leerlingen gestart met een mbo- of hbo-vervolgopleiding en hebben deze succesvol afgerond.

Rooster

De structurele lessen van de vooropleiding dans worden gegeven op vrijdag tussen 18.00 en 21.00 uur. De leerlingen ontvangen per periode een rooster, waarbij ze elke vrijdag circa 3 uur les hebben. Daarnaast worden er regelmatig workshops van gastdocenten gepland op de zaterdag of zondag.