Tobias Wenting

Tobias Wenting

piano

Tobias Wenting is 27 jaar oud en speelt al vanaf zijn zevende piano. Op zijn twaalfde is hij aan het conservatorium in Den Haag klassiek piano gaan studeren. Daar heeft hij ontzettend veel muziek leren spelen. Naast pianospelen houdt hij van componeren (muziek schrijven). Ik schrijf muziek voor films, voor theaterstukken en voor heel veel verschillende instrumenten. 

Hij heeft zich, naast klassieke muziek, ook verdiept in jazz- en popmuziek. Wat voor een muziek je ook maakt, en wat voor muziek je ook wilt gaan maken, hij kan je voor bijna alle genres en stijlen hulpmiddelen geven om jouw doel te bereiken. Daarnaast vindt hij het leren van andere kunstdisciplines een zeer waardevol onderdeel van zijn muzieklessen. Studio26 heeft interdisciplinair werken hoog in het vaandel staan en dat vindt hij superfijn. 

Naast zijn werk als piano- en muziektheoriedocent, geeft hij compositielessen en co├Ârdineer ik de vooropleidingen muziek van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Hij vindt het fijn zijn brede kennis aan zoveel mogelijk mensen over te kunnen dragen. Muziek legt een structurele basis voor empathie, sociale binding en creativiteit. Het leert mensen te luisteren naar elkaar en open te staan voor elkaars verschillen en overeenkomsten. Dat hij hier vanuit zijn taken als docent aan bij kan dragen, vindt hij fantastisch.