Online lessen, Corona challenges en meer positief nieuws

VELP - Wat een week, wát een week.. Na alle berichten over afgelaste lessen en events leek het ons hoog tijd voor een flinke portie positief nieuws. Lees hier de laatste updates over online lessen, Corona challenges en meer!

Meebewegen

Het leven overkomt je soms terwijl je nét lekker bezig was om mooie plannen te maken en deze uit te voeren. Ook de situatie waar we ons nu met zijn allen in bevinden is hier een voorbeeld van. En wat doe je als het leven anders loopt dan gepland? Je beweegt mee! Daarom werken we er met ons docententeam heel hard aan om jou de mogelijkheid te geven je wekelijkse structuur en sociale contacten te behouden, incusief jouw dans-, muziek-, theater- of circusles van je eigen docent.

Uitdagende online lessen

De online lessen zijn leuk, uitdagend, en zo compleet mogelijk. Onze dansdocenten leggen bijvoorbeeld stap voor stap een choreografie uit die je thuis kunt leren, en aerial acrobatics docente Minke laat in haar video's zien hoe je in je eigen omgeving tóch kracht- en balansoefeningen kunt doen en aan je knooptechnieken kunt blijven werken. Veel leuker en leerzamer dan al die gratis onpersoonlijke YouTube video's dus! En misschien komen er binnenkort nog veel meer leuke alternatieven bij, waar we al veel ideeën voor hebben. We zijn ook heel benieuwd naar jouw ideeën. Wat zou jij willen als alternatief? Laat het ons weten!

Steun Studio26

We krijgen veel vragen van ouders/verzorgers en andere betrokkenen over wat men kan doen om ons te helpen. Alleen dankzij jullie steun kunnen we onze zzp-docenten blijven doorbetalen en ook als school blijven voortbestaan. We vragen je dan ook om ons te blijven steunen en je abonnement de komende tijd niet op te zeggen. Als iedereen dat wel zou doen, met de gedachte om op een later tijdstip wel weer terug te komen, dan is er straks geen school meer om bij terug te komen.. We hopen daarom dat je ons kunt blijven steunen om deze moeilijke tijd door te komen.

Overmacht
Het tijdelijk moeten sluiten van onze school is een beslissing die door de overheid is genomen. Iedereen is vrij zijn abonnement op te zeggen, waarbij de gebruikelijke opzegtermijn geldt. We doen er alles aan om je onze lessen in een alternatieve vorm aan te bieden, op de best mogelijke manier die de situatie toelaat. We hopen op je begrip en steun!

Corona Challenges

Ook voor het mbo-onderwijs dat we in samenwerking met Rijn IJssel aanbieden, zijn we overgestapt op een alternatief online onderwijsprogramma en uitdagende challenges voor de studenten. Ruben Chi en daagde studenten van de Urban dansopleiding uit om mee te doen aan een Corona Challenge, en zij daagden op hun beurt opleidingscoordinator Milly Trouerbach uit om mee te doen. Check hem hier!

Online cultuur snuiven

Is er al iemand die zich net als wij beseft dat we echt boffen met het feit dat deze crisis ons nú treft? En niet in het pre-internet tijdperk? Stel je een thuisquarantaine voor zonder WiFi… Dát zou pas een crisis zijn. In deze gekke tijden zijn er flink wat culturele instellingen en organisaties die voorstellingen of shows online aanbieden. Bekijk hier een paar toffe culturele online must sees:

- Van Gogh Museum
Google Streetview to the rescue! Je kunt vanaf je bank door het Van Gogh Museum struinen >

- Wiener Staatsoper
De Weense Staatsopera streamt Opera vanuit haar archieven.
Pak er een drankje bij en genieten maar >

The Museum of Modern Art
MoMA in New York heeft tijdelijk meer dan 84.000 werken online gezet. Genieten! >

- Quarantaine TV
De Lama's zijn gestart met Quarantaine TV. Love it or hate it, ze staan in ieder geval garant voor een dagelijkse portie (flauwe) humor > 

- Klassieke concerten via live-stream 
Concertgebouwen in Europa hebben de handen ineen geslagen om klassieke concerten te streamen > 
 

Focus op toekomstige evenementen

Nu de overheid heeft besloten dat samenkomsten tot 1 juni verboden zijn, zit er voor ons niets anders op dan ons wat betreft evenementen te focussen op de periode na 1 juni. Afgelaste evenementen:

- Studio26 Muziekcafé
- Dinnershow Goud
- DansTREK
- Framed Festival
- Musicalproductie De Reis naar Riaanstad

Maar in de categorie 'Ieder nadeel heeft z'n voordeel', het Studio26 kostuum depot krijgt een grondige poetsbeurt en we zijn NU al bezig met de Dinnershow Goud Christmas Special van eind dit jaar! Gewoon omdat het kan. Betere tijden komen. Heus!

TikTok Time

Mis je ons? Wij jou ook. Volg ons op TikTok! Ben je nog geen 18? Overleg dan even met je ouders of je TikTok mag installeren. Tip: je kunt je account indien gewenst afschermen voor onbekenden.

We wensen iedereen veel sterkte in deze rare tijden. Hou afstand, blijf gezond en aarzel niet om contact op te nemen als je vragen hebt. Ons team staat, óók in deze tijden, graag voor je klaar.

Gepubliceerd op 24 maart 2020

372