MASTERCLASS 2 BIJ START NIEUWE SEIZOEN SPEELDOOS VUGHT

VUGHT - Zaterdag 14 september 2013 was de aftrap van het nieuwe seizoen van Theater de Speeldoos in Vught. Vier MC2 leerlingen en een leerling van Artiest Dans Urban waren erbij. Daar was een goeie reden voor.

Tijdens deze feestelijke opening werd namelijk ook het talentenprogramma Talent Academy - StarsonStage gepresenteerd.

Theater de Speeldoos heeft zich ten doel gesteld haar expertise op het gebied van podiumkunsten te verbinden aan talentontwikkeling. Het StarsOnStage programma Dans is ontwikkeld door Theater de Speeldoos in samenwerking met AtelierVelp! Andere samenwerkingspartners zijn HBO Fontys in Tilburg, MBO Rijn IJssel School voor Podiumkunsten in Arnhem, MIK Kunsteducatie en het Maurick College in Vught.

StarsonStage  start na de herfstvakantie met de Talent Academy Dans. Dit talentenprogramma is bedoeld voor danstalenten in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar en is vergelijkbaar met het Masterclass 1 en 2 programma.

Vier MC2 leerlingen (Susanne Beek, Sunai Eibers, Renske Evers en Romy Gerritsen) en Abdel Ouisa van de opleiding Artiest Dans Urban (en inmiddels ook bekend als kandidaat bij SYTYCD!) waren bij de opening aanwezig en traden op. Interessant voor de Speeldoos om te zien wat er in Velp en Arnhem aan talentontwikkeling wordt gedaan.

Wij gaan zeker nog meer horen en zien van de Talent Academy in Vught. Er wordt al gedacht aan mogelijke samenwerking met de Masterclass zoals bijv. optredens en workshops. Ook de samenwerking met de Artiest Dans opleiding zal verder uitgewerkt worden.

Gepubliceerd 14 september 2013

372