Jubileumvoorstelling 10 jaar Masterclass

VELP - Zondag 22 april werd het 10-jarige bestaan van de vooropleiding/Masterclass gevierd met een uitbundige voorstelling. Alle MC1, MC2 en een aantal oud-MCleerlingen traden op in dit bijzondere evenement dat Studio26 had georganiseerd in samenwerking met docenten Heleen van der West en Kim Doeleman. In een stampvolle theaterzaal werd genoten van iedere minuut!

Na een welkomstwoord door Esther Mast en Hanneke van der Weele openden Heleen en Kim de voorstelling met een eigen choreografie uitgevoerd door oud leerlingen. Robbert van Ankum en Asley Kosman volgden met 2 dansen voor MC1 en MC2. Beide groepen traden ook op in een gezamenlijke choreografie van Martina Tak.
Tussen de dansen door vertelde oud leerling Renske Evers over haar ervaringen bij de MC en docenten Milly Trouerbach (oud MC-coördinator) en Mariët Andringa (huidige MC-coördinator) gaven uitleg over de ontwikkeling van de Masterclass en hoe er wordt gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling en motivatie van de leerlingen.
Na een toespraak door Erik Blomjous over Stichting Kunst in Beweging werd de voorstelling afgesloten met een fantastische compilatie van oude MC-dansen door oud-leerlingen onder leiding van Heleen en Kim, gevolgd door een energieke finale van alle leerlingen.

Na de voorstelling werden alle betrokkenen in de bloemen gezet en was het tijd voor gezellig napraten onder genot van een drankje in de foyer. De bijeenkomst had alles weg van een kleine reünie; veel mensen hadden elkaar lang niet gezien of gesproken. In de foyer trok de tijdlijn met ruim 50 foto's veel bekijks.

Al met al een ontzettend geslaagd evenement, met onze prachtige dansers en choreografieën met humor, ontroering en nostalgie.
Met dank aan alle betrokken docenten, speciaal Heleen en Kim, en iedereen die mee heeft geholpen om het jubileum tot een succes te maken.

We kijken uit naar de foto's die huisfotograaf Gerrit Bakker heeft gemaakt en binnenkort te zien zullen zijn op onze fotopagina.

Foto: M. v.d. Laan

372