Homeless World Cup & gala Leger des Heils

AMSTERDAM - Op 11 september zal de finale van de Dutch Street Cup plaatsvinden op het Museumplein in Amsterdam. Op 12 september volgt op dezelfde locatie de openingsceremonie van de WK Homeless World Cup en in de avond zal het gala van het Leger des Heils plaatsvinden in de Heineken Music Hall. Studio26 werkt bij alle evenementen mee aan de artistieke aankleding.

Dutch Street Cup
Van september 2014 tot maart van dit jaar vond in vijfentwintig steden in Nederland de Dutch Street Cup plaats: een sportcompetitie voor mensen uit de maatschappelijke opvang. De deelnemers werden zowel op sportief als op maatschappelijk gebied intensief begeleid. Via dit project hebben de afgelopen jaren honderden deelnemers zicht op een betere toekomst gekregen. De één wordt trainer, de ander scheidsrechter of vrijwilliger bij een sportvereniging.

Studio26 was erbij en zorgde er bij elk evenement voor dat de deelnemers en het publiek naast sport ook met dans in aanraking kwamen. Dans is een uniek middel om mensen te verbinden. Zo verzorgden we een spectaculaire kick-off van het evenement, showcases, verrassende flashmobs en dansworkshops. Er ontstonden regelmatig 'battles', waarin iedereen liet zien wat hij in huis heeft.

Homeless World Cup
De finale van de Dutch Street Cup wordt op 11 september 2015 gespeeld op het Museumplein in Amsterdam. De winnaar van de Dutch Street Cup wordt Nederlands kampioen en mag vervolgens deelnemen aan de Homeless World Cup die van 12 tot en met 19 september plaatsvindt
Stagiaires van de opleiding Artiest Dans show, Artiest Dans urban en de Nederlandse Musical Academie zullen de openingsceremonie op 12 september, in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander (!), aankleden met mooie showcases. Zie ook ons bericht over de Homeless World Cup elders op deze pagina.

Gala Leger des Heils
De afgelopen maanden hebben tientallen cliënten van het Leger des Heils hun acts getoond aan een jury, waar Studio26 onderdeel van mocht zijn. De winnaars zullen op 12 september hun act tonen aan het grote publiek tijdens het gala van het Leger des Heils in de Heineken Music Hall. Studio26 zal de acts van de cliënten artistiek ondersteunen met achtergronddansers en het programma aanvullen met leuke showcases.

We hopen in de toekomst nog aan veel mooie samenwerkingsprojecten met het Leger des Heils te mogen deelnemen!

Gepubliceerd 15 juli 2015


 

oor de acts van de deelnemers artistiek te ondersteunen met achtergronddansers en het programma aan te vullen met showcases.  - See more at: http://www.studio26.nl/evenementen/evenementen/dutch-street-cup/#sthash.9aRYwtLd.dpuf
De Dutch Street Cup is een sportcompetitie tussen steden voor mensen uit de maatschappelijke opvang. De deelnemers worden zowel op sportief als op maatschappelijk gebied intensief begeleid. Via dit project hebben de afgelopen jaren honderden deelnemers zicht op een betere toekomst gekregen. De één wordt trainer, de ander scheidsrechter of vrijwilliger bij een sportvereniging. Elk jaar vinden tussen maart en september Dutch Street Cup-evenementen plaats in vijfentwintig steden in Nederland. De finale wordt op 11 september 2015 gespeeld op het Museumplein in Amsterdam. De winnaar van de Dutch Street Cup wordt Nederlands kampioen en mag vervolgens deelnemen aan de Homeless World Cup, welke in 2015 plaatsvindt in Amsterdam. 

Studio26 zorgt er bij elk Dutch Street Cup evenement voor dat bij de deelnemers en het publiek naast sport ook met dans in aanraking komen. Dans is een uniek middel om mensen te verbinden. Studio26 verzorgt een spetterende kick-off van het evenement door middel van het tonen van een showcase en/ of een flashmob tussen het publiek. Vervolgens dansen gedurende het evenement diverse dansers als side act samen met de voetballers op muziek, met of zonder voetbal. Er ontstaan regelmatig 'battles', waarin iedereen laat zien wat hij in huis heeft. De groep dansers die meekomen zijn in staat anderen te enthousiasmeren om mee te bewegen op muziek. 

Ook bij de Homeless World Cup speelt Studio26 een rol, door de acts van de deelnemers artistiek te ondersteunen met achtergronddansers en het programma aan te vullen met showcases.  - See more at: http://www.studio26.nl/evenementen/evenementen/dutch-street-cup/#sthash.En1x9lpn.dpuf
372