FLOOR EIMERS, OUD-LEERLING EN DANSER BIJ NATIONAAL BALLET, OP TV

VELP, 15 december 2014 - Floor Eimers schitterde ooit als feetje in Pinokkio bij AtelierVelp. Inmiddels is zij lid van het corps de ballet van het Nationaal Ballet, een enorme prestatie!

Opleiding
Voordat het zover was heeft Floor een intensief opleidingstraject gevolgd en heeft zij met hard werken, enorme passie en veel doorzettingsvermogen deze plek in de danswereld veroverd.
Als 4-jarige zette Floor haar eerste danspassen bij Dansatelier Velp, het huidige AtelierVelp, en daar heeft zij zeker haar grote passie voor dans kunnen ontwikkelen. Haar talent werd al snel opgemerkt en zij maakte als 7-jarig meisje de grote stap naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij gedurende 12 jaar haar professionele dansopleiding heeft gevolgd.

Prijzen
Tijdens haar schoolcarrière bleek dat Floor over grote talenten beschikt. Zo heeft zij in 2011 van de Stichting Dansersfonds ’79 een beurs aangeboden gekregen door oprichters Alexandra Radius en Han Ebbelaar.
In 2011 heeft zij het NTR tv-programma de Avond van de Jonge Danser gewonnen. Met deze titel vertegenwoordigde zij Nederland tijdens het Eurovision Young Dancers 2011 festival in Oslo, waar zij 4e werd, een enorme prestatie!
Daarnaast is Floor in de halve finale terecht gekomen van de prestigieuze Prix de Lausanne (Zwitserland) een jaarlijks terugkerende internationale competitie in de klassieke balletwereld.
In november 2012 heeft zij een onderscheiding van de gemeente Rheden ontvangen: de Rabo/Burgemeester de Bruijnprijs 2012, een aanmoedigingsprijs voor Rhedense talentvolle kunstenaars. Het was bijzonder voor Floor om deze prijs te mogen ontvangen van de gemeente van haar geboorteplaats en daarmee erkenning te krijgen voor haar uitzonderlijke dansprestaties.

Televisie
Wie het leuk vindt om meer te horen en zien over Floor en haar werk (jawel, dansen is ook, zeker op dit niveau, keihard werken) bij het Nationaal Ballet kan haar in december en januari 2 keer op tv zien:
Woensdag 24 december tussen 10.00 en 11.00 in het programma Koffietijd bij RTL4. Een reportage van Floor over dansen bij het Nationaal Ballet.
Donderdag 8 januari volgt er een andere reportage over Floor, speciaal gemaakt door NOS/NTR en uitgezonden in hetKlokhuis (wij hebben nog geen informatie over de zender en tijdstip, maar dat zal vermoedelijk NPO 3 zijn.)
Veel kijkplezier!

Floor is ook ambassadrice van de Stichting Kunst in Beweging.
Wil je meer lezen over Floor en het Nationaal Ballet kijk dan op de website van dit beroemde gezelschap of klik hier.

Gepubliceerd 15 december 2014

 

372