15 maart Urban 1 en 2 in Dutch Street cup seizoen 2014

LEEUWARDEN - Zaterdag 15 maart vindt in Leeuwarden de start van het Dutch Street Cup seizoen 2014 plaats,  de landelijke door Stichting Life Goals georganiseerde straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen.
 

De Dutch Street Cup Leeuwarden wordt georganiseerd door Stichting Life Goals i.s.m. het Leger des Heils Noord  Nederland.
Tijdens het Dutch Street Cup toernooi in Leeuwarden verzorgt AtelierVelp met Urban dansers van Artiest Dans Rijn IJssel i.s.m. Dance Company 058 Leeuwarden en studenten van het CIOS een Streetdance optreden en worden deelnemers uitgedaagd om deel te nemen aan een Streetdance clinic. 

Maar liefst 38 teams uit 19 gemeenten hebben zich dit seizoen ingeschreven.  Negentien teams uit Noord Nederland openen op 15 maart de competitie in regio Noord. 
Teams strijden voor een plek in de Dutch Street finale op 12 en 13 september Dan vindt het finaleweekend van de Dutch Street Cup plaats op het Museumplein in Amsterdam. Het winnende heren- en damesteam van de Dutch Street Cup is Nederlands kampioen en vertegenwoordigt ons land op de Homeless World Cup in Chili in november 2014.

Homeless World Cup 2015 in Amsterdam 
De Homeless World Cup is het WK straatvoetbal voor dak- en thuislozen en wordt sinds 2003 georganiseerd. Het wereldkampioenschap vindt volgend jaar in Amsterdam plaats. Op het Museumplein zullen zo’n zeventig landenteams in actie komen. Het WK straatvoetbal wordt in 2015 georganiseerd door Stichting Life Goals i.s.m. het Leger des Heils, de gemeente Amsterdam, de KNVB en het ministerie Veiligheid en Justitie.  

Meerdere sporten voor meerdere doelgroepen 
De Dutch Street cup is ontstaan vanuit het straatvoetbal. Vanaf dit jaar worden er meerdere sporten aan het project toegevoegd. Naast voetbal worden basketbal, volleybal, streetdance en wandelen/hardlopen georganiseerd. “We willen nog meer kwetsbare mensen bereiken die hun favoriete sport kunnen beoefenen, en tegelijkertijd de fysieke en mentale voordelen van het sporten ondervinden”, zegt Life Goals voorzitter Frans Derks.   

Behalve in Leeuwarden zullen de dansers van Urban 1 en 2 ook meewerken aan de andere Dutch Street Cup toernooien in Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Arnhem, Rotterdam en Harderwijk. 
Op zaterdag 24 mei vindt het tournooi in Arnhem plaats!

Wil je uitgebreidere informatie over dit event klik dan hier op de site van Dutch Street Cup

Gepubliceerd 15 maart 2014

372