Theatersport 13-18 jaar

Theatersport is een vorm van improvisatietheater, waarbij je geen teksten uit je hoofd leert of naar een eindvoorstelling toe werkt. Je speelt vanuit je eigen spontane ideeën en impulsen en daardoor ontstaan de leukste scènes. De spelers doen hun best om een zo leuk, grappig, spannend of romantisch mogelijke scène te spelen. Vaak gebeurt dit aan de hand van door het publiek gegeven suggesties, zoals de locatie, relatie, weersomstandigheden, voorwerpen, problemen, beroep of leeftijd. De scènes worden volledig ter plekke verzonnen, ofwel geïmproviseerd, door de spelers. Theatersport is dus lekker onvoorspelbaar en heeft een grote interactie met het publiek.

In plaats van voorstellingen, worden er vaak improvisatiewedstrijden voor publiek gegeven. Hier komt ook het sportelement in theatersport naar voren: de scènes worden beoordeeld door zogenaamde 'rechters', die meestal ook een theatersportachtergrond hebben.

Wat leer je bij theatersport?

Deze vorm van theater is vooral erg populair geworden door diverse televisieprogramma's. De meest bekende hiervan zijn De Lama's van BNN, later gevolgd door Kannibalen en Badgasten. Ook het programma In goed gezelschap onder leiding van Sara Kroos en Thomas van Luyn werd goek bekeken. Momenteel zie je theatersport terug op RTL4 in De grote improvisatieshow. 

Locatie theatersport

De lessen theatersport worden gegeven op de locatie Studio26 Velp. Wil je liever theatersport volgen op één van onze locaties in Arnhem? Geef je dan op; bij voldoende aanmeldingen start ook daar de les theatersport.