750_8696 Nicky Jurgens web

Nicky Jurgens

piano

Nicky is drummer, pianist en vocalist. Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met muziek door te zingen in een jeugdkoor en toen hij van een jeugdvriend mocht slaan op het drumstel was hij op slag verkocht. Op de muziekschool kreeg hij drumles van Mariano Salgado Escudero, een Mexicaanse slagwerker die veel passie had voor muziek, culturen en de verschillende slagwerkinstrumenten. Nicky was slagwerker in een slagwerkensemble, deed mee met theatervoorstellingen en speelde in verschillende bands.

Vervolgens heeft hij een studie Jazz & Pop aan het conservatorium in Zwolle afgerond. Hier leerde hij o.a. pianist Raoul van Herpen, ook werkzaam als docent bij Studio26, kennen, waarmee hij een passie deelt voor geïmproviseerde muziek.

In 2015 heeft Nicky een workshop gevolg bij drummer Billy Martin (Medeski, Martin & Wood), wat zijn visie op het musiceren sterk heeft beïnvloed. Daarnaast heeft Nicky altijd interesse gehad voor het spelen en schrijven van eigen werk waarbij hij zingt en meerdere instrumenten bespeelt. Hij is ook actief met een pianotrio.

Vanaf 2011 is Nicky begonnen met het geven van muzieklessen aan muziekscholen en dat doet hij nog steeds met veel plezier.
'Ik vind het van belang dat ik mijn leerlingen motiveer tijdens de lessen en dat ze met een goed gevoel de les verlaten. Daarbij kijk ik naar ieders individuele behoeften en muzikaliteit. Ik probeer omstandigheden te creëren waarbij een leerling in een relatief korte periode al vaardigheden heeft om in een band te kunnen spelen. In de lessen besteed ik veel aandacht aan samenspel en muzikale interactie. Daarnaast kijk ik met leerlingen naar een goede zit- en speelhouding, klankvoorstelling, leesvaardigheid, techniek en de anatomie van het instrument. Ik probeer veelal twee à drie verschillende onderdelen per les te doen met behulp van verschillende methoden. Ik volg daarbij een raamleerplan waarbij een leerling een aantal fasen doorloopt. 
Er is altijd ruimte om je eigen muzikale ideeën uit te werken.'

Bij Studio26 verzorgt Nicky de pianolessen op de hoofdlocatie in Velp.https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif