Danser | Urban

maak van dansen je beroep. Schrijf je in voor de auditie!

Danser | Urban

De mbo opleiding Danser | Urban sluit perfect aan op hedendaagse urban dansstijlen. De opleiding wordt aangeboden door Rijn IJssel i.s.m. Studio26 en is benoemd tot mbo Topopleiding 2019. Studenten krijgen les van grote namen in de danswereld en worden gestimuleerd om hun individuele talenten te ontwikkelen en dromen na te jagen. Droom jij van een carrière in de spotlights als danser? Meld je aan voor de audities!

Urban dance is de verzamelnaam voor de verschillende stijlen en de subcultuur die voortkomt uit diverse internationale tradities. De studie bereidt je niet alleen danstechnisch, maar ook artistiek en zakelijk voor op je toekomstig werkterrein. Je bent na afloop breed inzetbaar in een professioneel circuit binnen kunst & cultuur en media & entertainment.

Praktijk, theorie en stages

In het eerste jaar staat de beheersing van de danstechnische vakken centraal. Naast de danstechnische vakken krijg je ook theorielessen. Dit zijn niet alleen vakken als Nederlands, Engels en rekenen, maar ook theoretische vakken als anatomie, voeding, urban history, PR & marketingcommunicatie, evenement organisatie en ondernemerschapsvaardigheden. Onderwijsmodules en stageprojecten zullen je verder de mogelijkheid bieden om jouw werkveld te verbreden. Je wordt namelijk ook opgeleid als trainer voor het geven van workshops.

Docenten praktijklessen

Tijdens de praktijklessen kom je in aanraking met een grote verscheidenheid aan stijlen: hiphop, popping, locking, house, freestyle, streetdance, jazzdance, funk, breakdance, krumping, waacking, vogue, salsa en african. Het praktische deel van de opleiding wordt verzorgd door een vaste kern van docenten van Studio26, aangevuld met gastdocenten en gastchoreografen die nationaal en internationaal werkzaam zijn in de beroepspraktijk. Daarnaast word je gestimuleerd om eigen werk te maken en leer je hoe jij dit kunt presenteren, zowel individueel als in groepsverband. 

Hieronder een greep uit het vaste docententeam van de mbo-opleiding Danser | Urban:

Audities en aanmelden mbo dans Rijn IJssel

Een uitgebreide auditie is onderdeel van de toelatingsprocedure. De audities voor dit studiejaar worden gehouden op 2 februari 2019, 4 april 2019 en op 26 april 2019. Ben jij er klaar voor?

Klik hier om je aan te melden!

Er bestaat altijd veel belangstelling voor de audities van Danser | Urban, meld je dus zo snel mogelijk aan.

In de auditie wordt niet alleen gekeken naar talent en fysieke kwaliteiten, maar ook naar motivatie en mentaliteit. Als je de auditie met goed gevolg hebt afgelegd en besluit de opleiding te gaan volgen, krijg je nog een (verplichte) uitgebreide dans-medische keuring. Het aantal beschikbare plaatsen voor de mbo-opleiding Danser | Urban is vastgesteld op circa 30 studenten per jaar. 

Meer informatie mbo dansopleiding

Voor meer informatie over de opleiding en toelatingseisen voor Danser | Urban, kun je op de website van Rijn IJssel terecht of contact opnemen met Studio26

399