Danseres vooropleiding dans te zien bij onthulling standbeeld Audrey Hepburn

VELP - Op 14 september aanstaande zal een van de leerlingen van onze vooropleiding dans schitteren tijdens de onthulling van een nieuw standbeeld van Audrey Hepburn in Velp. Maar wat doet een standbeeld van een Hollywood actrice nou in een Nederlands dorp? Lees het hier!

Audrey de danseres

Als je uit deze regio komt weet je waarschijnlijk wel dat filmster Audrey Hepburn een poosje in Arnhem gewoond heeft. Wat voor veel mensen minder bekend is, is dat ze óók een periode in Velp woonde. Na de scheiding van haar ouders in 1935 verhuisde Audrey met haar moeder naar Nederland. Audrey's moeder was de dochter van Aarnoud baron van Heemstra, een oud-burgemeester van Arnhem. En zo kwam het dat Audrey Hepburn op 15 jarige leeftijd samen met vele Velpenaren de bevrijding op 16 april 1945 vierde. Ze woonde toen al ruim twee jaar met haar moeder bij haar grootvader in villa Beukenhof aan de Rozendaalselaan in Velp. Dit is tevens de plek waar ze haar eerste stappen richting een leven als artiest zette. Tijdens haar verblijf in Velp volgde Audrey lessen bij dansschool Johnny van Rosmalen aan de Rozendaalselaan. 

Bron beeld

Feestelijke onthulling

Als aandenken aan de periode die ze hier als tienermeisje doorbracht, komt er nu een bronzen beeld van de actrice in Velp. Hepburn's jongste zoon, Luca Dotti, zal het standbeeld op zaterdag 14 september om 14.00 uur onthullen in de tuin van De Nieuwe Beukenhof. Dit appartementengebouw staat op de plaats van de villa waar Audrey ten tijde van de oorlog woonde. Tijdens de feestelijke plechtigheid voor de onthulling van het beeld zal een leerling van onze vooropleiding dans te zien zijn. Net als Audrey destijds zal deze danseres op een wals van Chopin dansen. Wil je meer weten over de achtergrond van dit bijzondere beeldje en de onthulling er van? Lees meer in dit artikel dat de Gelderlander hierover publiceerde >

Over de vooropleiding dans

Getalenteerde dansers kunnen deelnemen aan de vooropleiding dans. Een initiatief dat we 10 jaar geleden gestart zijn om de verbinding tussen het amateur- en professionele vlak te leggen. Het vooropleidingstraject sluit naadloos aan bij de wensen en behoeftes van de leerling en kan een goede voorbereiding vormen op het mbo- of hbo dansonderwijs. Natuurlijk is de vooropleiding dans er óók voor leerlingen die hun talent vanuit hun passie willen ontwikkelen! Met enige regelmaat krijgen de leerlingen van de vooropleiding dans de kans om podiumervaring op te doen. Middels dit soort solo optredens, maar ook op festivals zoals bijvoorbeeld het AMZAF Young Talent Festival.

Lees hier meer over de vooropleiding dans >

372