Als stage dansen in het ensemble van de Toppers. Student Pim deed het!

AMSTERDAM - Pim van Boxtel is derdejaars student Urban dans maar mocht meedansen in het ensemble van de -niet zo Urban-Toppers. Hoe zit dat? En hoe was het? Lees het hier!

Al is Pim student Urban dans, toch danste hij afgelopen week op het podium van de ArenA tijdens het concert van de Toppers. En daar kunnen we kort over zijn; de Toppers zijn niet Urban. Dus, hoe zit dat?

Breed ontwikkelen

Pim: “Van mijn docent Erwin van der Wouw krijg ik altijd de nieuwste dansworkshops en vacatures doorgestuurd. Als danser wil ik me zo breed mogelijk ontwikkelen dus ik reageer best vaak."

"Ook al heb ik voor een Urban opleiding gekozen en is dat de stijl waar ik me heel goed bij voel, ik ben niet bang voor iets nieuws."

"Natasja Lammers, choreograaf van onder andere de Toppers en de Voice of Holland, organiseert twee keer per jaar een inspirerende workshopdag. Dit is een dag waarop je lessen kunt volgen en soms worden dansers uitgekozen voor projecten waar Natasja aan verbonden is. Dit is ook hoe ik aan deze stage gekomen ben.”


vlnr: Pim, Natasja en Erwin

Intensieve repetities

“De voorbereidingen waren best intensief; lange repetitiedagen en flink wat nieuwe posities. Doordat er weinig tijd was, werd er verwacht dat je bij de eerstvolgende repetitie alles al goed kon uitvoeren. Dit was best pittig, maar zorgde direct voor een goede samenwerking tussen de dansers onderling. We hielpen elkaar waar nodig en dat was heel fijn."

"De repetitiedagen in de ArenA duurden erg lang en bestonden voornamelijk uit wachten."

"Dit zorgde er gelukkig dan wel weer voor dat we veel tijd hadden om de choreografieën nog eens goed door te nemen. Wat ik vooral erg tof vond is dat ik nu echt heb ervaren hoe het er in het werkveld aan toe gaat. Ik heb heel veel geleerd op het gebied van professionaliteit en performance.”

Uitverkochte ArenA

“De shows waren in een woord overweldigend en gingen voor mijn gevoel heel goed! Het was zo bijzonder om twee keer in een uitverkochte ArenA te mogen dansen..

"Ik kan geloof ik nog steeds niet helemaal bevatten voor hoeveel mensen ik heb mogen optreden. Vooral als ik me bedenk dat er in Nederland geen groter publiek bestaat.."

"Op allebei de dagen was het vrij heet waardoor ik als danser goed op mijn lichaam moest letten en goed moest blijven drinken. Maar ondanks dat het zo warm was kreeg ik kippenvel van het publiek. Het was echt een moment om nooit meer te vergeten!”

Internationale ambitie

"Optreden voor een uitverkochte ArenA kan van m’n bucketlist af. Dat leek me altijd al waanzinnig om eens te mogen doen. Ik zit nu vlak voor mijn afstuderen dus hierna wil ik graag het werkveld in en ik hoop natuurlijk dat er meer van zulke opdrachten zullen volgen. Mijn droom is om ooit te mogen dansen in de Halftime Show van de Superbowl achter een wereldberoemde artiest. Ook lijkt het me heel vet om als danser op tour te gaan met een artiest om zo meer van de wereld te mogen zien!”

Minirecensie

Naast Pim's ervaring waren we natuurlijk ook heel erg benieuwd naar de reacties uit het publiek. En laat docent Erwin nou bij een van de shows aanwezig zijn geweest én niet te beroerd zijn om ons een minirecensie te geven:

"Het was fantastisch om Pim in een bomvolle ArenA te zien stralen! Ook hier viel hij op door zijn energie en dynamische performance. Er rustte een enorme show op de dansers, met veel choreografieën en snelle kledingwissels. De dansers hadden de kans om met internationale sterren te dansen zoals the Wheater girls, Sheila Ferguson van Three Degrees, O'G3ne en T-spoon. Ik hoop voor Pim dat dit een mooie opstap naar de toekomst is en dat het vele deuren voor hem zal openen. Al was het niet alleen door zijn danstechnisch kunnen, maar ook omdat hij erg collegiaal is en bijzonder prettig om mee samen te werken."

Pim live zien

Ben je naar aanleiding van dit stuk nieuwsgierig geworden en zou je wel eens willen weten wat Pim in zijn mars heeft als het op Urban Dans aankomt? Zorg dan dat je op 18 of 19 juni aanstaande in het Arnhemse Stadstheater bent voor de eindvoorstelling van de dansopleidingen Show Allround en Urban! 

372