Samenwerkingspartners

Als culturele onderneming staan we altijd open voor samenwerking en innovatie. De diversiteit van de creatieve industrie biedt kansen om gezamenlijk nieuwe wegen in te slaan. We zijn scherp op ontwikkelingen in de branche en dankzij een uitgebreid netwerk van vakbekwame docenten kunnen we hier snel op inspelen. 

Wij zijn altijd op zoek naar partners met wie wij graag meedenken en brainstormen over spraakmakende en vernieuwende projecten. Samenwerking biedt alle partijen voordeel en creëert een gezond (cultureel) ondernemersklimaat. Wij streven daarbij de volgende doelen na:

  • Het toegankelijk maken van podiumkunsten voor een breed publiek, ongeacht afkomst, nationaliteit, geloof of leeftijd.
  • Het volgen van de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld en die vertalen in innovatieve projecten.
  • ​Het bundelen van krachten van diverse disciplines en daarmee ook het realiseren van kostenreductie.
  • Het vergroten van de inzetbaarheid en het werkterrein van docenten, zowel van Studio26 als van samenwerkende scholen.
  • Het volgen van ontwikkelingen op onderwijskundig terrrein en daarmee aanhaken op doorlopende leerlijnen en competentiegericht onderwijs.
  • Het opzetten van projecten en workshops die bijdragen aan ontwikkeling van talent.

We streven naar het leveren van maatwerk, passend bij de wensen van onze partners. De afgelopen jaren hebben we een groot aantal samenwerkingsverbanden met scholen uit het voortgezet, middelbaar en hoger beroepsonderwijs gerealiseerd. Met de lessen, projecten en workshops laten we, in samenwerking met onze partners, jaarlijks honderden leerlingen kennis maken met dans, theater, muziek en circus.

Hieronder een overzicht van onze huidige samenwerkingen:


RIJN IJSSEL CREATIEVE INDUSTRIE - ARNHEM
Al sinds de start van de samenwerking in 2007 hebben we onze krachten met ROC Rijn IJssel gebundeld. Dit heeft geleid tot de gezamenlijke opzet van de dansopleidingen: Danser | Show Allround en Danser | Urban. Binnen de opleidingen verzorgen we vrijwel alle praktijklessen. Ook initieren en organiseren we tal van stageprojecten. Meer weten over de opleidingen? Klik hier


RIJN IJSSEL VAKSCHOOL WAGENINGEN 
Samen met Vakschool Wageningen en de Rijn IJssel Artiest opleidingen organiseren we al sinds 2012 twee maal per jaar een spetterende dinnershow. Dans, zang en lekker eten zijn de ingrediënten voor een succesvolle formule die inmiddels heeft plaatsgevonden op diverse locaties zoals Papendal en Musis in Arnhem.


FRIESLAND COLLEGE / CIOS HEERENVEEN LEEUWARDEN
Studio26 levert met ingang van het seizoen 2015-2016 ook een substantiële bijdrage aan de invulling van de opleiding Cirque CIOS. Dit is een nieuwe opleiding van het CIOS Heerenveen/ Leeuwarden van het Friesland College, waarin studenten worden opgeleid tot trainer/ coach met als uitstroomrichting turnen & circus.  Afgestudeerden kunnen met de expertise 'social circus' aan de slag als maatschappelijk sportcoach. De opleiding gaat van start in september 2016.
Klik hier voor meer informatie op de website van het Friesland College.


HELICON MBO-OPLEIDINGEN - VELP
Met onze 'buren', MBO Helicon, hebben we een bijzondere samenwerking. Studio26 verzorgt de praktijklessen algemene communicatie, digitaal ondernemerschap en de vierdejaars keuzemodule natuurlijk presenteren aan. Studio26 levert ook regelmatig een artistieke bijdrage aan diverse evenementen, zoals het geven van workshops of de inzet van een showcase tijdens de Helicon personeelsdag of de netwerkbijeenkomst Helicon Café. Voor een uitgebreide omschrijving van de activiteiten van Studio26 op genoemde opleidingen klik hier.
Wil je meer informatie over Helicon Velp, klik dan hier.


BEEKDAL LYCEUM - ARNHEM
Met het Beekdal Lyceum organiseren we al weer sinds 2008 een aantal projecten voor verschillende jaarlagen ten behoeve van de Beekweek. Zo maken in het jaarlijks terugkerende Romeo en Julia project leerlingen in één week een voorstelling over liefde. De school wordt omgebouwd tot Verona en in de voorstelling komen dans, spel en zang samen. Daarnaast is er voor de onderbouw ook een Urban Videoproject en een Circusproject, ondersteund met dans en spel.
Meer weten over het Beekdal Lyceum? Klik hier.


MAARTEN VAN ROSSEM - ARNHEM
Sinds 2011 werken we samen met deze school aan het 'Helden en Schurken Festival', een multidisciplinair project, oorspronkelijk bedacht vanuit de maatschappelijke stage. Een project waarbij naast leerlingen van het Maarten van Rossem en stagiaires van de Artiest opleiding van Rijn IJssel, ook leerlingen van omliggende basisscholen deelnemen aan workshops. Meerdere disciplines komen samen in dit project: dans, muziek, video en decor en het geheel mondt uit in een spraakmakende eindvoorstelling over wanneer je een held bent en wanneer een schurk.
Als je meer wilt weten over de Maarten van Rossem school, klik hier.


OLYMPUS COLLEGE - ARNHEM
Op deze school hebben we vorig jaar een start gemaakt met een nieuw project met als thema 'Vrijheid'. Ook in dit project werkten tweedejaars leerlingen in één week toe naar een eindvoorstelling. Leidend thema van het project was oorlog en vrede maar ook onderwerpen als 'vluchten', wat dat met je doet en hoe het is om na een evacuatie terug te keren in (een deels verwoeste) stad, kwamen aan bod. Ook dit project werd ondersteund door stagiaires van de Artiest opleidingen van Rijn IJssel (Show, Urban en NMA).
Wil je meer weten ovet Olympus College? Klik hier.


SCHOLENGEMEENSCHAP HET RHEDENS - DIEREN 
Op Het Rhedens in Dieren geven docenten van Studio26 invulling aan meerdere lessen, workshops en projecten. Zo is er Het Rhedens Uur, een verplicht uur dansles dat alle 1e en 2e klassen volgen. Dansklas is een klas voor tieners die graag naast school meer willen dansen. De selectieklas is letterlijk een selectie uit de dansklas en kan gezien worden als een vooropleiding voor een MBO dansvakopleiding, zoals Artiest Dans van Rijn IJssel. Studio26 werkt in die zin mee aan doorlopende leerlijnen en talentontwikkeling. Met deze groepen wordt ook veel samengewerkt in projecten zoals 'Titanic', de jaarlijkse musical en de culturele avond.
Wil je meer informatie over Het Rhedens Dieren, klik dan hier.