750_8644 Marc Heinen web

Marc Heinen

drums

Marc Heinen is een muzikant in hart en nieren met een grote veelzijdigheid. Hij werd geboren in een muzikale familie en leerde als kind al spelenderwijs basisvaardigheden op gitaar, piano en drums. Na een aantal jaren klassiek pianoles en drumles op de stedelijke muziekschool volgde Marc drumlessen op het Conservatorium in Arnhem bij Rene Creemers. Daarna volgde een Muziekstudie op de school voor muziek van Vorming & Aktie als leerling van Marcel Zimmer.

Door veel speelpraktijk bouwde hij zijn vaardigheden als drummer uit. In Jazzcafé The Duke in Leiden volgde Marc een cursus jazzimprovisatie en deed tijdens zijn studie aan de HTS in verschillende combo’s uit de Haagse en Leidse muziekwereld ervaring op. Daarnaast was hij negen jaar de vaste begeleider in de band Recabite en speelde daarmee o.a. in Zuid Afrika, Groot-Brittannië, Rusland en Albanië. Daarnaast speelde hij met o.a. Don Potter, Matt Redman, Elisa Krijgsman, Ronduit Praise Band, Andy Park en David Ruis. Marc is ook te horen op verschillende live CD’s van voornoemde artiesten.

Marc organiseert ook opnamedagen, waarin hij een band (of groep in een andere stijl) met een studiosituatie laat kennismaken en binnen één dag met hen een liedje opneemt. De deelnemers kunnen na afloop met hun eigen CD naar huis!   Marc is getrouwd en zijn vrouw Stephanie is zangeres. Samen treden zij op in Duitsland, en hebben zij diverse eigen CD’s uitgebracht. Na de afronding van zijn studie heeft Marc een ruime ervaring opgebouwd als allround docent drums, percussie en gitaar.

Hij geeft met veel plezier les, is enthousiast voor zijn instrument én voor de leerlingen. Marc’s instelling in de lessen is: "Elke leerling leert op een andere manier, de een door horen, de ander door grafische beelden (noten), de ander door uit te leggen. De vragen van de leerling zijn mijn grootste leerbron. Ik probeer altijd op hun eigen sterktes en zwaktes in te gaan, en samen veel plezier te hebben in het muziek maken." Marc geeft bij Studio26 drumlessen in Velp en op onze locatie op het Olympus College in Arnhem-Zuid.