750_8599 Milly Trouerbach web

Milly Trouerbach

klassiek / jazz / hoofd opleiding Artiest Dans

Na haar opleiding aan de Dansacademie Arnhem (het huidige ArtEZ) begon Milly Trouerbach aan een lange carrière als dansdocente bij verschillende dansscholen in binnen- en buitenland. In Berlijn heeft ze vanaf 1988 naast het runnen van een eigen dansschool ook als danseres en choreografe gewerkt bij het Berliner Tanzensemble en de Kelvin Hardy Dance company. 

Sinds 1998 werkt zij weer in Nederland. In Maastricht heeft zij van 1998 tot 2008 les gegeven aan de dansafdeling van Centrum voor de Kunsten Kumulus in Maastricht met het zwaartepunt choreografie, modern en jazz. 

In 2001 start Milly bij Studio26, het toenmalige AtelierVelp, met de specialisatie jazz-dance. In 2004 heeft zij de opleiding voor psychosociaal werk (SPSO in Utrecht) afgerond. In 2006 is zij gestart met de Pilates trainingsmethode. Van 2007-2008 tot en met het seizoen 2013-2014 was zij coördinator van de Masterclass opleiding van Studio26 en Stichting Kunst in Beweging. Daarnaast is zij vanuit Studio26 eindverantwoordelijk voor het praktijkprogramma MBO Artiest Dans Show en Artiest Dans Urban. 

Momenteel volgt Milly de trainingen Mindset Coach o.l.v Jackie Reardon en zij is inmiddels intermediate mindset coach met licentie. 
Zij geeft binnen Studio26 les aan de Masterclass (techniek klassiek, jazz). Binnen de opleiding Artiest Dans verzorgt Milly de lessen klassiek, pilates, voeding, coaching en slb.

Milly is sinds april 2016 gestart met het volgen van Actiontypetrainingen o.l.v. Peter Murphy. Bij deze trainingen gaat het om voorkeuren in menselijk gedrag op zowel cognitief, emotioneel/ mentaal als motorisch niveau. Lichaam en geest zijn één. Door het toepassen van Actiontype is het mogelijk om techniekvorming af te stemmen op de individuele motoriek. Bovendien wordt duidelijk hoe cognitieve, emotionele, mentale en motorische voorkeuren binnen de persoon verbonden zijn. Zo kan maatwerk worden geboden in het ontwikkelingsproces van de leerlingen en studenten.