750_8618 Lotte Rosier web

Lotte Rosier

circustheater

Lotte Rosier heeft van jongs af aan circus-, theater- en danslessen gevolgd, waaronder bij voormalig Circus Poehaa en Studio26. Zij is in de loop der jaren doorgestroomd naar assistent docent bij Circus Poehaa en heeft de opleiding Docent Theater gevolgd en in 2012 afgerond aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

Tijdens haar opleiding heeft zij meerdere stages gelopen bij professionele gezelschappen zoals Jeugdtheater Sonnevanck en het Toneelhuis (het grootste theatergezelschap van Vlaanderen). Lotte heeft gewerkt met veel verschillende soorten groepen, voornamelijk jongeren. Het liefste maakt of regisseert zij voorstellingen. Zo heeft zij Het open Huwelijk van Dario Fo geregisseerd, De Doorspeler van Ramsey Nasr, Er moet licht zijn van Hannah van Wieringen en veel stukken die niet gebaseerd zijn op een bestaande toneeltekst: Mater Nigra, Gaan Slapen, 2013? en SAMEN.

Op dit moment geeft Lotte les en maakt zij voorstellingen op een aantal plekken in Nederland en BelgiĆ«. Zij voelt zich aangetrokken tot het grensvlak van theater en circus en het lijkt haar een mooie en interessante uitdaging om te werken op het gecombineerde vakgebied van dans en circus en dans en theater! Bij Studio26 geeft Lotte circusles en verzorgt zij de muziektheatertheaterlessen aan de tiener- en volwassengroepen.