Bruijn de Jasper 20170220_120044 web

Jasper de Bruijn

muziektheater / spel / regie

Jasper de Bruijn studeerde als docent en theatermaker af aan de theaterschool van Utrecht (HKU)
Zijn beeldende stijl vond al vlot een combinatie met taal en zo ontstond ook de weg naar het schrijven. Duizendpoot Jasper is op verschillende plekken en in verschillend hoedanigheden werkzaam. Zo regisseerde hij kleinkunstenaars als Frederike Palmen, Alice Rientjes en Siebe Palmen. Ook is Jasper als docent, regisseur en schrijfer nauw betrokken bij Xapp. Bij de Jeugdtheaterschool Zwolle geeft hij vorm aan het opleidingsprogramma en verzorgt hij verschillende spellessen.
Via de Nederlandse Musical Academie kwam Jasper binnen bij Studio26. Hij geeft lessen in muziektheater en spel aan de mbo-opleiding Artiest Dans Show & Urban i.s.m. met Rijn IJssel. 

Naast zijn makerschap en docentschap verdiepte Jasper zich de afgelopen jaren in verschillende speltechnieken. Hij volgde intensieve trainingen in: method acting, refocus, stanislavski en tal van aanverwante technieken. De reden hiervoor is voornamelijk om leerlingen en studenten altijd passende handvatten te kunnen bieden. Door een veelvoud aan technieken op zak te hebben is er altijd een methode te vinden die klikt. Daarnaast leer je weten waar de basis van technieken ligt zodat je altijd zelf verder op zoek kan. Van jong tot oud staat de leerling centraal en probeert Jasper zich in te zetten om, vanuit een veilige omgeving, iedereen tot zijn recht te laten komen.