DSC_9614 Esther Mast web

Esther Mast

directeur / eigenaar

Esther Mast is samen met Hanneke van der Weele de drijvende kracht achter het ontstaan van Studio26. Beide bevlogen ondernemers hebben sinds de oprichting van Dansatelier Velp in 1994 de school op hun eigen wijze vorm gegeven.

In 1990 voltooide Esther Mast haar dansopleiding aan de Dansacademie in Arnhem (het huidige ArtEZ) en werkte daarna als docent in binnen- en buitenland. Zij was als choreograaf verantwoordelijk voor verschillende grote muziektheater- en musicalproducties. Bij het kindertotaaltheater De Vliegende Speeldoos heeft zij gedoceerd en geeft nu samen met Hanneke van der Weele leiding aan dit theater.

Binnen Studio26 vervult Esther meerdere rollen. Als docent klassiek in hart en nieren geeft zij al ruim 20 jaar dansles aan onze jongste leerlingen. Zij geeft kinderen binnen de kaders van een klassieke balletles de ruimte zich uit te leven in hun fantasie. Naarmate de leerlingen ouder worden komt er ook meer aandacht voor techniek. Discipline en dansplezier zijn belangrijke elementen in haar lessen.
Naast het lesgeven waakt Esther over het kwaliteitsniveau van de lessen bij Studio26. Voor alle disciplines is Studio26 altijd op zoek naar betrokken en vakkundige docenten die hun liefde voor het vak op de juiste manier uitdragen. Met haar inspanningen om de kwaliteit van de lessen te waarborgen heeft Esther een grote bijdrage geleverd aan de groei van Studio26 sinds haar oprichting in 1994.