Schoutese Romy 20180827_122529 web

Romy Schoutese

ballet

Romy Schoutese (Maastricht, 1994) is een gepassioneerde danseres, dansdocente en choreografe. Al op vijftienjarige leeftijd besloot zij naar Amsterdam te verhuizen om daar haar droom na te jagen. In 2012 haalde zij haar diploma aan de vooropleiding van de Nationale Balletacademie, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten, tegelijkertijd met haar VWO diploma. 

Ze besloot haar studie te vervolgen aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en studeerde in 2017 af aan de Bachelor Docent Dans.
In haar afstudeeronderzoek richtte ze zich op de combinatie van het werk als uitvoerend danseres en dansdocent binnen het educatief dansgezelschap de Stilte in Breda. In seizoen 2017-2018 was Romy werkzaam als dansdocente op Curacao.
Sinds zij terug is in Nederland geeft ze les op verschillende dansscholen in Gelderland en maakt en danst ze educatieve dansvoorstellingen voor het basisonderwijs. Sinds 2019 is ze ook werkzaam voor de Bachelor Docent Dans ArtEZ.

Binnen haar danslessen geeft Romy haar passie en plezier door aan haar leerlingen en daagt hen uit om het beste in zichzelf naar boven te halen. 

Bij Studio26 geeft Romy balletlessen aan leerlingen vanaf 6 jaar tot en met volwassenen en werkt ze met de jonge selectiegroepen ballet 2 en 3.