Apinsa Roché_DSC4839 web

Roché Apinsa

coaching

Roché Apinsa is al 14 jaar vast onderdeel van de Nederlandse en internationale dansscene. Met vele prijzen op zijn naam, zoals Juste Debout, Spin Off, SDK World Finals, en het trainen en coachen van vele jongeren en kinderen heeft hij zijn strepen verdient als danser, choreograaf en trainer/coach.

Roché Apinsa begon zijn danscarrière als tiener bij niemand minder dan Nederlands en internationale inspiratiebron Eszteca Noya. Onder zijn vleugels kwam Roché voor het eerst in aanraking met de underground hiphop danscultuur die destijds in Europa leefde. Roché was een snelle leerling en was binnen een korte tijd onderdeel van Eszteca' danscrew: The Funky Presidentz.

Op 17-jarige leeftijd leerde hij Seun Latukolan kennen, beter bekend als Shay. Roché coachte Shay tijdens verschillende battles en reisden samen met Eszteca door Europa om hun dansvaardigheden te vergroten. Door te leren van Eszteca en het coachen van Shay werd bij Roché de passie voor doceren gewekt. De afgelopen 10 jaar coachte en trainde hij veel kids en jongeren, waarvan velen nu op hoog en professioneel niveau dansen en vele prijzen op hun naam hebben staan.

Roché is vast onderdeel van het docententeam Urban, de mbo dansopleiding van Rijn IJssel i.s.m. Studio26.