Funk Nina (2)DSC_4085 web

Nina Funk

modern / jazz

Nina Funk studeerde in 2008 af aan ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Na haar studie heeft zij zich aan de Laban School in Londen verder verdiept in de moderne dans diverse workshops in New York, Berlijn en Melbourne bezocht en heeft zij een opleiding tot Pilates docent gevolgd.

Cursussen zoals de Gaga techniek vanuit de Batsheva Dance Company, trainingen met de Hofesh Shechter Company in Londen en meerdere Countertechniek  Intensive's met Anouk van Dijk hebben haar dansvisie verbreed en bijgedragen aan het ontwikkelen van haar eigen bewegingstaal 'Space and Flow'. Daarnaast mag zij zich sinds 2016 ook gecertificeerde Countertechnique docente noemen

Nina heeft als danser met verschillende choreografen samengewerkt, waaronder Wies Bloemen (Nederland), Fleur Darkin (Groot BrittanniĆ«), Adriaan Luteijn (Introdans) en Lorenzo Borella (ItaliĆ«/ Nederland). Verder is zij als choreografe werkzaam voor verschillende ad-hoc projecten in binnen- en buitenland.
Zij heeft een aantal jaren voor Introdans Interactie gewerkt, waar zij nog steeds als freelancer doceert en danst.

Daarnaast geeft Nina onder andere ook les aan het MBO Rijn IJssel te Arnhem, de ArtEZ dansacademie en verschillende plekken in Nederland en in het buitenland.

In de lessen wil Nina iedereen op een gezonde, energieke en bewuste manier uitdagen, om met passie en plezier verder te groeien als danser.