750_8599 Milly Trouerbach web

Milly Trouerbach

ballet / jazz / opleidingscoördinator mbo dans

Na haar opleiding aan de Dansacademie Arnhem (het huidige ArtEZ) begon Milly Trouerbach aan een lange carrière als dansdocente/ danseres bij verschillende dansscholen in binnen- en buitenland. In Berlijn heeft ze vanaf 1988 naast het runnen van een eigen dansschool ook als danseres en choreografe gewerkt bij het Berliner Tanzensemble en de Kelvin Hardy Dance company. In Maastricht heeft zij van 1998 tot 2008 les gegeven aan de dansafdeling van Centrum voor de Kunsten Kumulus in Maastricht met het zwaartepunt choreografie, modern en jazz.

In 2001 start Milly bij Studio26 met de specialisatie jazz-dance. In 2004 heeft zij de opleiding voor psychosociaal werk (SPSO in Utrecht) afgerond. In 2006 is zij gestart met de Pilates trainingsmethode. Van 2007-2008 tot en met het seizoen 2013-2014 was zij coördinator van de Masterclass opleiding van Studio26 en Stichting Kunst in Beweging. Milly is intermediate mindsetcoach met licentie en loopbaancoach. Milly geeft aan de mbo dansopleidingen de lessen klassiek, body awareness, improvisatie/compositie. Daarnaast is zij vanuit Studio26 eindverantwoordelijk voor het praktijkprogramma van de mbo dansopleidingen Show Allround en Urban. 

Milly is sinds april 2016 gestart met het volgen van Actiontypetrainingen o.l.v. Peter Murphy. Bij deze trainingen gaat het om voorkeuren in menselijk gedrag op zowel cognitief, emotioneel/ mentaal als motorisch niveau. Lichaam en geest zijn één. Door het toepassen van Actiontype is het mogelijk om techniekvorming af te stemmen op de individuele motoriek. Bovendien wordt duidelijk hoe cognitieve, emotionele, mentale en motorische voorkeuren binnen de persoon verbonden zijn. Zo kan maatwerk worden geboden in het ontwikkelingsproces van de leerlingen en studenten.