Andringa Mariët DSC_3602 web

Mariët Andringa

vooropleiding dans / ballet / spitzen

Mariët studeerde in 1985 af als danser aan het hbo van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Aansluitend heeft zij vier jaar gewerkt bij de Rotterdamse Dansgroep. Vervolgens danste zij tien jaar als danseres bij Introdans Ensemble. Na het behalen van de bachelor Dance in Education bij ArtEZ met eerste graad lesbevoegdheid is ze gevraagd te doceren aan ArtEZ bij de vooropleiding en de hbo-opleidingen Dans en Docent Dans.

Mariët werkte inmiddels zestien jaar als onder andere mentor, choreograaf, stagebegeleider en repetitor van repertoire stukken bij de ArtEZ dansacademie. Ze verzorgt met haar bedrijf VLOOG tevens diverse workshops, lessen, auditietrainingen en projecten in het primair onderwijs en mbo. Dit gebeurt zowel binnenschools als buitenschools en in het professionele werkveld. 

Zij werkte samen met Adriaan Luteijn, Ton Wiggers, Ed Wubbe, Renato Zanella, Jean Christoff Mailliot, Heinz Spoerli, Nils Christe, Ted Brandsen, Shusaku Takuchi, Phillip Taylor, Jorma Uotinen, Thom Stuart, Ton Simonsen en vele anderen.

Vanuit Studio26 werkt Mariët als docent klassiek ballet en lbc-er bij de mbo opleiding Show Allround van Rijn IJssel. Daarnaast is zij met ingang van 2014-2015 coördinator van de vooropleiding dans Masterclass. Mariët verzorgt binnen dit talentontwikkelingstraject niet alleen de technieklessen klassiek, maar houdt zich ook bezig met de intensieve coaching van deze jonge en enthousiaste leerlingen. Hiervoor heeft zij in 2014 een intermediate licentie behaald van de methode The Mindset en heeft een eigen coachingsbedrijf genaamd VLOOG. Mariët geeft bij Studio26 ook de selectielessen klassiek voor amateurleerlingen.