Heider Julia 20190409_174830 web.jpg

Julia Heider

modern

Julia Heider komt uit Dresden, Duitsland, waar zij op 4-jarige leeftijd begon te dansen. In 2012 studeerde ze af aan de opleiding Docent Dans aan ArtEZ Dansacademie. In het vierde jaar van haar studie verdiepte zij zich in de moderne dans, met name de toepasbaarheid van Rudolph Labans bewegingsprincipes in dans, ook bekend onder Europese moderne dans. Belangrijke principes zijn het gebruik van spanning en ontspanning, zwaartekracht, ademhaling en het bewust worden van het lichaam met zijn elementen tijd, kracht en ruimte. Daarvoor bezocht Julia ook de beroemde Engelse dansacademie Trinity Laban Conservatoire in London.

Sinds de afronding van haar studie is Julia werkzaam als dansdocent en choreograaf en is zij uitvoerend danser bij JmotionS Dance Company. Daarnaast volgde zij de specialisatie opleiding voor dansanalyse aan de Trinity Laban Conservatoire in London en behaalde zij haar master in kunsteducatie bij ArtEZ.

Bij Studio26 verzorgt Julia jazz en moderne danslessen voor kinderen en jongeren. Er is veel aandacht voor muzikaliteit, dynamische kwaliteiten, ruimtegebruik, expressie en improvisatie.