750_8514 Erwin vd Wouw web

Erwin van der Wouw

show / repertoire

Geboren en getogen in Berghem deed Erwin v.d. Wouw zijn eerste toneelervaring op in het Hoessenbosch theater, en speelde er in de eerste  kindervoorstelling ooit. Van figurant tot hoofdrollen van blunders tot het halen van de Anton Huijbers prijs voor de beste jeugdproductie, het was hier dat de liefde voor het theater begon. Dansstudio Cor van Rongen was verantwoordelijk voor het overbrengen van het dansvirus. Al vrij snel behaalde hij het wedstrijdniveau en om meer lijn in zijn bewegingen te krijgen ging hij balletlessen volgen. Mede dank zij zijn eerste balletdocente Marion van Berkel met wie hij ook in de Osse revue danste werd hij na een aantal slopende audities aangenomen op de vooropleiding van het conservatorium voor Dans in Tilburg.

Hij behaalde daarna zijn hb-diploma op de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ in Arnhem als docent dans eerste graad, met als specialisatie flamenco en caractère en een aantekening voor het werken met zeer moeilijk opvoedbare kinderen (ZMOK). Hij studeerde af in hetzelfde jaar als Hanneke van der Weele en was in het Russische dansrepertoire vaak de partner van Esther Mast. Na zijn opleiding is hij gaan dansen in verschillende grote shows in Parijs waaronder La Nouvelle Eve en de beroemde Moulin Rouge. Hij danste in Eurodisney in de productie van Beauty and the Beast en in de cast van Hello Dolly met het ballet van Vlaanderen.

Korte contracten waren er in verschillende casino’s (Estoril Portugal, Aosta Italië, Perth en Osaka) en op cruiseschepen in het Middellandse en Caribische zeegebied. Daarna heeft hij bijna 10 jaar op het eiland Mauritius gewoond en gewerkt als concept and entertainment manager voor Sun and Kerzner International. Hij leidde daar zijn eigen showgroep en kreeg een presidentiële onderscheiding voor ‘best supportive manager’ Terug in Nederland is hij actief gaan lesgeven op verschillende scholen: Kunstencentrum de Stroming in Wijchen, Centrum voor de kunsten de Muzerije in Den Bosch, Theaterschool Textpierement, Balletstichting Nistelrode.

Sinds september 2007 is Erwin vanuit Studio26 ook werkzaam voor de mbo-opleiding Artiest Dans show en (met ingang van september 2008) Artiest Dans urban aan het Rijn IJssel in Arnhem. Hij verzorgt daar de lessen showmusical en repertoire Daarnaast  geeft hij  Flamenco lessen in Megen en maakt choreografieën voor onder andere Schwarzkopf in Berlijn en Royal Palace in Straatsburg en is nog steeds druk met zijn eigen show groep op de cruise schepen.

Binnen Studio26 geeft Erwin de lessen showmusical en repertoire.