Ruth Rosendaal

Ruth Rosendaal

tap

Ruth Rosendaal is sinds 2000 professioneel tapdanseres. Zij trainde bij Marijke de Braal en later bij Tapdans masters uit de V.S. waaronder Brenda Bufalino, Lynn Schwab, Derick Grant, Barbara Duffy, Josh Hilberman en Michelle Dorrance. Zij heeft niet alleen lessen gevolgd bij deze grootheden maar ook met hen opgetreden.

In Nederland geeft Ruth les aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en op het ROC Rijn IJssel in Arnhem. Ook gaf zij vele jaren les aan de academie van Lucia Marthas en het ROC in Amsterdam. Daarnaast trainde zij een aantal keer met de Billy`s van de Musical Billy Elliot, gaf zij workshops aan verschillende dansopleidingen, en creëerde zij in 2011 haar eigen Tapdans company. Deze groep heeft zich tijdens de Tapdansvoorstelling `Masterpieces` voor het eerst gepresenteerd.

De lessen die Ruth geeft zijn een combinatie van techniek en dansante oefeningen waarbij afgesloten wordt met een combinatie. Hierbij komen de wereldwijd bekende tapdanspassen en combinaties aan bod maar ook haar eigen creaties. Ruth gebruikt in haar lessen muziek die kan variëren van hedendaagse pop tot jazz, tot Afrikaans en meer…