Dansatelier Velp wordt AtelierVelp en nieuwe locaties

Dansatelier Velp maakte een snelle groei door en in 2001 kon de locatie in de Stationsstraat gelukkig vervangen worden door een ruime locatie aan de Rozendaalselaan: de voormalige Kohnstamm MAVO werd gedurende zes jaar het nieuwe honk van de school. Lees hier meer >

Daarnaast kon de school vanaf september 2003 ook twee grote danszalen huren in het nieuwe gebouw van sportcomplex De Dumpel in Velp. De Stationsstraat werd hiermee overbodig. Naast Esther en Hanneke gaven steeds meer docenten les in meerdere disciplines en stijlen. Klassiek, modern, jazz, streetdance, hiphop en breakdance maakten deel uit van het nieuwe cursusaanbod dans. De school floreerde als nooit tevoren en de dansactiviteiten werden uitgebreid met toneel-, musical- en zanglessen en privélessen voor diverse instrumenten. Dansatelier Velp werd daarom omgedoopt tot AtelierVelp, school voor podiumkunsten.


Het gebouw aan de Rozendaalselaan was oud en er mankeerde van alles, maar het was vooral ook een karakteristieke, bruisende locatie met ‘Fame’-achtige sfeer waar met plezier gewerkt werd aan dans, muziek en theater. Het was een ontmoetingspunt voor leerlingen, ouders en docenten. Kortom, de ideale plek om de droom van Esther en Hanneke te realiseren: verbouwing van deze school moest leiden tot een artistiek en cultureel-educatief centrum, een aanwinst voor het dorp en haar bewoners en de omliggende gemeenten. De gemeente Rheden dacht daar helaas anders over en na maanden van vergaderen en vergeefse pogingen de gemeente op andere gedachten te brengen, werd besloten het pand te slopen en de grond bouwrijp te maken voor nieuwbouw voor de HOED (huisartsen onder één dak). In de herfst van 2007 sloot AtelierVelp definitief de deuren aan de Rozendaalselaan.

< Terug naar geschiedenis

435