Nieuwsbrief #1 - oktober 2019

Nieuwsbrief #1
Musicalproductie

 

We kondigden het al eerder aan: dit jaar bestaan we 26 jaar en dat gaan we groots vieren. Zo zullen we op 20 en 21 juni 2020 een grote musicalproductie neerzetten in de grote zaal van Stadstheater Arnhem, met maar liefst vier voorstellingen! Hier zullen alle groepen binnen de school aan mee gaan doen, dus we geven jullie graag wat meer informatie.  
 

Een stukje geschiedenis..

Heb je in de foyer tegenover de front office wel eens de foto’s op hout zien hangen? Het geeft een mooi overzicht van onze eerdere musicalproducties. Ooit begon het allemaal met de musical Sjakie en de chocoladefabriek (1995). Omdat dit een groot succes was, volgden de jaren erna nog vele musicalproducties: Pippi (1997), Het betoverde land achter de kast (2000), Pinokkio (2002), Chitty Chitty Beng Beng (2005), Robin Hood (2009) en De koning & ik (2011). Omdat de kosten voor dit soort producties enorm zijn toegenomen, en ook de schouwburg een stuk duurder is geworden, waren dit soort producties niet langer meer betaalbaar binnen de amateurschool. Ook hebben we als organisatie onze focus gelegd op de opzet van de twee dansopleidingen die we verzorgen i.s.m. Rijn IJssel, de vooropleiding dans, scholenprojecten binnen kunsteducatie en het organiseren van evenementen. Binnen de amateurschool hebben we de afgelopen tien jaar diverse voorstellingen en optredens georganiseerd met aparte kindervoorstellingen, dansvoorstellingen, circusvoorstellingen, Muziekcafés, festival De groene loper etc. Zowel in onze eigen theaterzaal als op kleinere podia in regio Arnhem. Maar nu we 26 jaar bestaan, willen we nog één keer iedereen de kans geven om op te treden op dat magische, grote podium… 

 

Save the date!
Dus zet het groots in je agenda: op 20 en 21 juni 2020 spelen we vier voorstellingen in Stadstheater Arnhem. Een unieke voorstelling met 1000 cursisten op het podium! 

Wat gaan we doen? 
We gaan een familievoorstelling produceren waarin alle disciplines samenkomen. Hiervoor heeft scenarioschrijver Anneke Doest een script geschreven. Ook is inmiddels het artistieke team samengesteld voor de regie, kostuumontwerp, decorontwerp, muziek, grime en licht & geluid. We zullen het team in een volgende update voorstellen. En natuurlijk ook het volledige docententeam doet mee voor de invulling van de choreografieën, scenes en circusacts. 


Wie doen er mee? 
Voor de invulling van de hoofdrollen wordt een auditie gehouden, waarover later meer. Verder gaan alle groepen meedoen als ensemble. Een paar groepen zijn hierop een uitzondering, zoals de kleintjes van peuterdans en muziek op schoot en de sportieve cursisten van pilates. Maar het wordt een feestje voor en achter de schermen, dus ook voor de volwassenen van deze groepen is er de kans om mee te vieren!  

 

Informatie

Dit jaar ontvangen jullie regelmatig deze nieuwsbrief, waarin we iedereen informeren over de voortgang, data voor doorlopen en generale repetities, gezochte hulp bij het naaien van de 1000 kostuums en het bouwen van het decor, sponsoracties etc. Lees deze nieuwsbrieven dus goed door, want ze zijn belangrijk! Liever ook op een andere manier op de hoogte blijven? Like dan onze Facebookpagina, waarop we alle ins en outs rondom de musical zullen delen. 

 

Het belooft een fantastisch jaar te worden, met een spectaculaire afsluiting! Wij hebben er superveel zin in, en we hopen jullie ook. 

 

Heb je vragen? Spreek dan gerust de front office aan of neem contact op met Tessa Kleijn van de administratie. 

 

Team Studio26