Dutch street cup, Homeless world cup & kunst- en theaterfestival

De Dutch Street Cup is een sportcompetitie tussen steden voor mensen uit de maatschappelijke opvang. De deelnemers worden zowel op sportief als op maatschappelijk gebied intensief begeleid. Via dit project hebben de afgelopen jaren honderden deelnemers zicht op een betere toekomst gekregen. De één wordt trainer, de ander scheidsrechter of vrijwilliger bij een sportvereniging. Elk jaar vinden tussen maart en september Dutch Street Cup-evenementen plaats in vijfentwintig steden in Nederland. De finale wordt op 11 september 2015 gespeeld op het Museumplein in Amsterdam. De winnaar van de Dutch Street Cup wordt Nederlands kampioen en mag vervolgens deelnemen aan de Homeless World Cup, welke van 12 t/m 19 september 2015 plaatsvindt in Amsterdam. 

Studio26 zorgt er bij elk Dutch Street Cup evenement voor dat bij de deelnemers en het publiek naast sport ook met dans in aanraking komen. Dans is een uniek middel om mensen te verbinden. Studio26 verzorgt een spetterende kick-off van het evenement door middel van het tonen van een showcase en/ of een flashmob tussen het publiek. Vervolgens dansen gedurende het evenement diverse dansers als side act samen met de voetballers op muziek, met of zonder voetbal. Er ontstaan regelmatig 'battles', waarin iedereen laat zien wat hij in huis heeft. De groep dansers die meekomen zijn in staat anderen te enthousiasmeren om mee te bewegen op muziek. 

Bij de Homeless World Cup zorgde Studio26 voor de openingsceremonie. Met diverse dans- en circuschoreografieën zorgde Studio26 samen met Koning Willem-Alexander voor de aftrap van de voetbalwedstrijden. Aansluitend vond 's avonds het Kunst- en Theaterfestival van het Leger des Heils plaats, waar alle deelnemende landen voor werden uitgenodigd. Ook hierbij speelde Studio26 een rol, door de acts van de deelnemers artistiek te ondersteunen met achtergronddansers en het programma aan te vullen met showcases. 

Voor beelden van de openingsceremonie en het Kunst- en theaterfestival, zie de fimpjes op ons YouTube kanaal (openingsceremonie deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, kunst- en theaterfestival deel 1, deel 2).