Musicalperformer

De Musicalperformer is bedoeld voor uitzonderlijk talent op het gebied van zang, dans en spel. Je wordt opgeleid tot musicalacteur/-actrice en kunt na het behalen van je mbo-diploma werkzaam zijn in de volle breedte van de professionele entertainmentbranche.

Praktijk, theorie en stages
In het eerste jaar staat beheersing van de danstechnische vakken centraal. Naast de danstechnische vakken krijg je ook theorielessen. Dit zijn niet alleen vakken als Nederlands, Engels en rekenen, maar ook theoretische vakken als kunstoriĆ«ntatie, musicalgeschiedenis, PR & marketingcommunicatie, evenementorganisatie en ondernemerschapsvaardigheden. Onderwijsmodules en stageprojecten zullen je verder de mogelijkheid bieden om jouw werkveld te verbreden. Je wordt namelijk ook opgeleid als trainer voor het geven van workshops.

Docenten praktijklessen
Het praktische deel van de opleiding wordt verzorgd door een vaste kern van docenten van Studio26 en Rijn IJssel, aangevuld met gastdocenten en gastchoreografen die nationaal en internationaal werkzaam zijn in de beroepspraktijk. Daarnaast word je gestimuleerd om eigen werk te maken en leer je hoe jij dit kunt presenteren, zowel individueel als in groepsverband.

Audities
Een uitgebreide auditie is onderdeel van de toelatingsprocedure. In de auditie wordt niet alleen gekeken naar talent en fysieke kwaliteiten maar ook naar motivatie en mentaliteit. Als je de auditie met goed gevolg hebt afgelegd en besluit de opleiding te gaan volgen, krijg je nog een (verplichte) uitgebreide dans-medische keuring.
Het aantal beschikbare plaatsen voor de Nederlandse Musical Academie is vastgesteld op circa 25 studenten per jaar. Er bestaat altijd veel belangstelling voor deze audities, meld je dus zo snel mogelijk aan via www.rijnijssel.nl!

Meer informatie
Voor meer informatie over de opleiding en toelatingseisen kun je op de website van ROC Rijn IJssel terecht of contact opnemen met Studio26.