Danser | Show Allround

Inschrijven auditie dans

Danser | Show Allround

Als student Danser | Show Allround word je opgeleid tot allround commercieel danser. De opleiding wordt aangeboden door Rijn IJssel i.s.m. Studio26 en is benoemd tot mbo Topopleiding 2018. Studenten krijgen les van grote namen in de danswereld en worden gestimuleerd om hun individuele talenten te ontwikkelen en dromen na te jagen. Droom jij van een carrière in de spotlights als danser? Meld je aan voor de audities van mbo Danser | Show Allround!

Studenten worden opgeleid voor het vakgebied musical, showdans, entertainment en televisie. De studie bereidt je niet alleen danstechnisch, maar ook artistiek en zakelijk voor op je toekomstig werkgebied. Je bent na afloop breed inzetbaar in een professioneel circuit binnen kunst & cultuur en media & entertainment.

Praktijk, theorie en stages

In het eerste jaar staat beheersing van de danstechnische vakken centraal. Naast de danstechnische vakken krijg je ook theorielessen. Dit zijn niet alleen vakken als Nederlands, Engels en rekenen, maar ook theoretische vakken zoals anatomie, voeding, dansgeschiedenis, PR & marketingcommunicatie, evenement organisatie en ondernemerschapsvaardigheden. Een onderwijsmodule en stageprojecten zullen je verder de mogelijkheid bieden om jouw werkveld te verbreden. Je wordt namelijk ook opgeleid als trainer voor het geven van workshops.

Docenten praktijklessen

Het praktische deel van de opleiding wordt verzorgd door een vaste kern van docenten van Studio26, aangevuld met gastdocenten en gastchoreografen die nationaal en internationaal werkzaam zijn in de beroepspraktijk. Daarnaast word je gestimuleerd om eigen werk te maken en leer je hoe jij dit kunt presenteren, zowel individueel als in groepsverband. Hieronder een greep uit het vaste docententeam van de mbo-opleiding Danser | Show Allround:

Audities en aanmelden mbo dans Rijn IJssel

Een uitgebreide auditie is onderdeel van de toelatingsprocedure van deze dansopleiding. Ben je enthousiast en wil je je aanmelden voor de auditie? 

Klik hier om je aan te melden!

Er bestaat altijd veel belangstelling voor deze audities van de dansopleiding, meld je dus zo snel mogelijk aan!

In de auditie wordt niet alleen gekeken naar talent en fysieke kwaliteiten, maar ook naar motivatie en mentaliteit. Als je de auditie met goed gevolg hebt afgelegd en besluit de opleiding te gaan volgen, krijg je nog een (verplichte) uitgebreide dans-medische keuring. Het aantal beschikbare plaatsen voor de mbo-opleiding Danser | Show Allround is vastgesteld op circa 30 studenten per jaar. 

Meer informatie mbo dansopleiding

Voor meer informatie over de dansopleiding en toelatingseisen voor de opleiding Danser | Show Allround, kun je terecht op de opleidingspagina op de website van Rijn IJssel in Arnhem of contact opnemen met Studio26.

398