Zangcoaches en choreografen

Deze Theatershow is mede mogelijk gemaakt door een geweldig team van zangcoaches en choreografen. Meer weten? Lees verder.

CHOREOGRAFEN


Sascha Lekatompessy

Sascha Lekatompessy begon op jonge leeftijd met dans en ontdekte vroeg haar liefde en passie voor deze kunstvorm. Als tiener kwam zij in aanraking met de Hip Hop cultuur en vond hierin haar thuis en besloot zich hierin te specialiseren. Na het afronden van haar studie aan het Artiest Dans Urban RijnIJssel te Arnhem in 2012 heeft zij veel tijd geïnvesteerd om zelf onderzoek te doen in het buitenland. Uiteindelijk vond ze de liefde voor het docentschap en het choreograferen.

Daarnaast is zij ook nog steeds werkzaam als uitvoerend danseres in binnen- en buitenland. Zij heeft onder anderen gewerkt met en voor artiesten en merken zoals Emma Heesters, Armin Van Buren, German Idol, Carribean Combo, Yseult, Shirin David, Elif, Nike en Puma. Inmiddels is zij ook terug gekeerd naar de opleiding waar zij zelf studeerde als loop baan coach en begeleidt zij jonge talenten in hun eigen zoektocht binnen dans. 

Meer weten? ► sasleka


Erwin van der Wouw

Erwin behaalde zijn hb-diploma op de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ in Arnhem als docent dans eerste graad, met als specialisatie flamenco en caractère en een aantekening voor het werken met zeer moeilijk opvoedbare kinderen (ZMOK). Hij studeerde af in hetzelfde jaar als Hanneke van der Weele en was in het Russische dansrepertoire vaak de partner van Esther Mast.

Na zijn opleiding is hij gaan dansen in verschillende grote shows in Parijs waaronder La Nouvelle Eve en de beroemde Moulin Rouge. Hij danste in Eurodisney in de productie van Beauty and the Beast en in de cast van Hello Dolly met het ballet van Vlaanderen. Korte contracten waren er in verschillende casino’s (Estoril Portugal, Aosta Italië, Perth en Osaka) en op cruiseschepen in het Middellandse en Caribische zeegebied. Daarna heeft hij bijna 10 jaar op het eiland Mauritius gewoond en gewerkt als concept and entertainment manager voor Sun and Kerzner International. Hij leidde daar zijn eigen showgroep en kreeg een presidentiële onderscheiding voor ‘best supportive manager’.

Sinds september 2007 is Erwin vanuit Studio26 ook werkzaam voor de mbo dansopleiding Show Allround en (met ingang van september 2008) Urban, de Nederlandse Musical Academie aan het Rijn IJssel in Arnhem. Hij verzorgt daar de lessen showmusical en repertoire.

Meer weten? ► erwinvanderwouw 


Ruben Chi

Ruben Chi is een Arnhemse bewegingskunstenaar en choreograaf met een oorsprong en essentie in de hip hop culture. Die origine is altijd het vertrekpunt, van waaruit hij vervolgens constant zoekt naar het doorbreken van barrières: tussen genres, culturen en disciplines. Zo beweegt hij op organische wijze tussen de battlewereld en het theater, tussen het internationale commerciële circuit en de lokale community, tussen klassieke muziek en (hiphop)dans, tussen funk en schilderkunst. In zijn creaties staan bezieling en spiritualiteit altijd centraal.

Chi is co-oprichter van het bekende en Amsterdam based Ghetto Funk Collective die Funk culture over de wereld verspreid in de huidige tijdsgeest. Chi startte zijn professionele danscarrière met de show Blaze, een streetdance show waarmee hij over de hele wereld tourde. Na deze kickstart van zijn carrière danste en choreografeerde hij voor verschillende wereldberoemde artiesten zoals Jungle, Armin van Buren, Sheila E, Billy Ocean, Candy Dulfer, Lost Frequencies, Pep & Rash, Blackstreet en de Nederlandse Ladies of Soul. Vijf keer op rij won hij de internationale danscompetitie Juste Debout Holland en is hij tevens winnaar van het befaamde Summer Dance Forever festival. Als artistiek leider van SoulCypher bouwt Chi in Arnhem aan een duurzame hiphop(dans)gemeenschap door middel van culturele producties en een jaarlijks festival.

Meer weten? ► ruben_chi


Tamara Robledo Oud

Tamara Robledo Oud, geboren in Barcelona (1993), is opgegroeid op een woonwagenkamp in Amsterdam en woont nu in Rotterdam. Ze is professioneel all-round danseres in de street- en clubstyles, meest bekend om haar House en Waacking. Haar dans wordt vaak beschreven als groovy, muzikaal en expressief. Dans en andere creatieve uitlaatkleppen spelen al een prominente rol in haar leven sinds jonge leeftijd. 
In 2014 studeerde zij af van de urban dansopleiding Creative College (ROC MN), maar was ervoor en tijdens de opleiding al actief in het werkveld.

In theaterland heeft zij nationale tours en internationale optredens gedaan met onder andere ISH Dance Collective, Don’t Hit Mama, Korzo, Nicole Beutler. Introdans en DOX. Ze heeft op Nederlandse festivals gestaan zoals MOMO, Lowlands, Roots, ADE, Summer Dance Forever, maar ook internationale festivals zoals Faro Urbano (Spanje), 50/50 Fest (Duitsland), Istanbul Streetdance Carnival (Turkije), B Supreme (Engeland) en Ladies of HipHop (New York).  Als model/danseres heeft zij onder andere gewerkt voor Nike, Absolut Vodka, The Sting, Elle Magazine, Red Bull en Sensation. Naast uitvoerend werk, choreograferen en creatie is zij werkzaam als dans docente bij het Hiphophuis, maar ook bij verschillende dansopleidingen in het land zoals Rijnijssel, Creative College, Codarts, Lucia Marthas, en Fontys. Ook geeft zij privélessen, workshops en organiseert zij kleine events. Zij streeft ernaar in alles wat zij doet haar missie uit te voeren: ‘To connect and elevate through heArt.’

Meer weten? ► tamararobledooud

ZANGCOACHES


Sjoerd Arends

Sjoerd studeerde zang aan de Popacademie, ArtEZ Conservatorium. Hij zingt in verschillende bands, o.a. in ‘The Gentlemen’, ‘The Rich and Famous’, ‘SESSION’ en ‘The Brat Pack’ en ‘We Want More’ en stond op grote podia zoals AFAS Live, Lowlands, Het Concertgebouw en Tivoli.

Hij was solist in de theaterproductie ‘Holland Glorie’ en in ‘Dinnershow Grandeur’ in het Kurhaus in Scheveningen en zong o.a. backingvocals bij Edsilia Rombley, Wieteke van Dort, Maarten van Roozendaal, Ernst Daniël Smit en Trijntje Oosterhuis. Als vocal coach vindt hij het te gek om zijn passie en ervaring met andere zangers te delen en om samen mooie dingen te creëren en ze te begeleiden richting hun performance! 

Meer weten? ► sjoerda


Lotte van Drunen

Met ruim 15 jaar ervaring coacht Lotte zangers, sprekers en performers naar een gezond en veelzijdig stemgebruik. Jongeren leggen bij Lotte een stevige technische basis. Daarnaast werken ze aan (tekst)interpretatie, performance en gaan ze op zoek naar hun eigen sound.

Haar 'roots' als zangeres liggen in de jazz en soul: met haar nu-jazz formatie Melphi werd ze uitgeroepen tot jazzbelofte door NPS, uitgebracht onder Blue note en tourde ze langs theaters en jazzfestivals. Als studiozangeres zong ze met diverse Nederlandse en internationale artiesten. Lotte is geschoold in de technische methodes CVT (Complete Vocal Technique) en EVTS (Estill Voice Training System) en arrangeert voor groepen en ensembles.

Meer weten? ► lottevandrunen


 

616