Moderne dans vanaf 7 jaar

Moderne dans is een vloeiende en organische dansvorm, welke veel verschillende stijlen en technieken kent. Waar de klassieke ballettechniek gericht is op opstrekking, versterkt door spitzen, wordt er bij moderne dans ook veel dicht bij of op de grond gedanst. Soms zelfs op blote voeten, om het contact met de grond te versterken. De dansvorm is de laatste jaren steeds populairder geworden, door o.a. programma's zoals So you think you can dance, waarin veel moderne danschoreografieën te zien zijn. 

Wat leer je bij moderne dans? 

In de lessen voor kinderen wordt zowel gewerkt aan creativiteit, muzikaliteit en improvisatievermogen als aan techniek, kracht, souplesse en lichaamsbewustzijn. Naarmate je ouder en meer gevorderd bent, wordt er ook gewerkt aan timing, dynamiek en afwerking en worden de oefeningen en choreografieën steeds complexer en uitdagender. Je leert om groter en expressiever te dansen en meer risico's te nemen. 

Bij modern jazz komt het vloeiende van de moderne dans samen met de swing van de jazzdance en worden er meer elementen vanuit de jazztechniek toegevoegd.

Locatie

De lessen moderne dans worden gegeven op onze locatie Studio26 Velp. Wil je liever moderne dans volgen op één van onze andere locaties? Geef je dan op; bij voldoende aanmeldingen start ook daar de les moderne dans. 

► Wil je eens proberen of modern iets voor jou is? Volg dan een gratis proefles moderne dans!

Proefles aanvragen

Wat leuk dat je bij ons een proefles wilt volgen. Vul hieronder je gegevens in en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. 

PERSOONLIJKE GEGEVENS
PROEFLESAANVRAAG
ALGEMEEN
 

* verplicht