Ballet vanaf 7 jaar

Klassiek ballet wordt nog steeds gezien als dé basis van alle dansvormen. Een goede lichaamshouding, kracht, souplesse en doorzettingsvermogen worden in deze lessen bevorderd. Ook muzikaliteit, techniek en uitstraling spelen een belangrijke rol. In de balletlessen voor kinderen tot 12 jaar wordt daarnaast gewerkt met improvisatie-opdrachten om zo hun eigen creativiteit te stimuleren. In de lessen voor tieners en volwassenen wordt de les steeds meer techniekgericht door middel van een serie oefeningen aan de barre en dansante combinaties waarin de klassieke danstechniek wordt geoefend. 

Verdieping ballet

Leerlingen met aanleg en talent voor deze dansvorm kunnen in aanmerking komen voor het volgen van de selectieklas ballet. Dit is een extra les die gevolgd kan worden ter verdieping van de klassieke danstechniek. Vanaf selectie ballet 4 wordt er aandacht besteed aan spitzentechniek. Het aanschaffen van spitzen is hierbij verplicht! Er wordt uiteraard wel gekeken of je voldoende kracht en capaciteit hebt om op spitzen te gaan dansen. Leerlingen ontvangen hier in de les meer informatie over.

Locatie ballet

De lessen klassiek ballet worden gegeven op de locaties Studio26 VelpWil je liever klassiek ballet volgen op één van onze andere locaties? Geef je dan op; bij voldoende aanmeldingen start ook daar de les klassiek ballet. 

► Wil jij de basis van alle danstechnieken leren? Volg dan een gratis proefles ballet om te ervaren of het iets voor jou is!

Proefles aanvragen

Wat leuk dat je bij ons een proefles wilt volgen. Vul hieronder je gegevens in en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. 

PERSOONLIJKE GEGEVENS
PROEFLESAANVRAAG
ALGEMEEN
 

* verplicht