Circus vanaf 4 jaar

Studio26 verzorgt circuslessen in Velp/Arnhem, voor jong en oud, van beginner tot gevorderd. Je leert ballopen, koorddansen, steltlopen, jongleren, draaien van diabolo en bordjes, menselijke piramides bouwen, trucs aan de trapeze, fietsen op een éénwieler en vele andere circuskunsten. Aan het eind van de cursus ben jij de circusartiest in onze eigen circusvoorstelling.

Wat leer je bij circus?

De basis van de circuslessen is gestoeld op grondacrobatiek, waarbij kracht, lenigheid en vormspanning het uitgangspunt is. Deze elementen vormen de basis voor het leren van andere circustechnieken, zoals luchtacrobatiek en evenwicht. 

Jonge kinderen maken spelenderwijs kennis met diverse circustechnieken aan de hand van theatrale spelvormen. Zo leren ze bijvoorbeeld te jongleren met doekjes en lopen ze op een bal of over een koord. Wanneer de kinderen wat ouder zijn en meer ervaring hebben, worden de oefeningen steeds complexer. Diverse technieken zoals eenwieler, diabolo, stelten en trapeze worden toegevoegd aan de lessen.

In de lessen voor jongeren en volwassenen worden deze technieken uitgebreid met de tissu (doeken), Chinese mast en trampoline. Ook maken zij cross-overs met andere disciplines, zoals dans en muziek. Ze leren te presenteren door middel van theater en spel, waardoor de acts een steeds artistieker karakter krijgen. Je krijgt les van diverse docenten die elk een eigen techniek beheersen. Hierdoor is het ook mogelijk je in een bepaalde techniek te specialiseren.

In de lessen wordt er regelmatig toegewerkt naar een presentatie. Ook vinden er met de jongeren- en volwassengroepen uitwisselingen plaats met andere jeugdcircussen. Zo zijn de groepen naar Denemarken en naar het festival Extreme Convention in Antwerpen geweest, waar ze workshops krijgen van grote namen uit de circuswereld en veel voorstellingen kunnen bijwonen. 

Locatie

De circuslessen worden gegeven op de locaties Studio26 Velp en Studio26 Arnhem-Noord

► Wil je eens proberen of circusles iets voor jou is? Volg dan een proefles circus!

Proefles aanvragen

Wat leuk dat je bij ons een proefles wilt volgen. Vul hieronder je gegevens in en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. 

PERSOONLIJKE GEGEVENS
PROEFLESAANVRAAG
ALGEMEEN
 

* verplicht