Circus, freerunning & luchtacrobatiek

De afdeling circus is de afgelopen jaren flink uitgebreid in Velp en Arnhem met lessen voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen. De circusschool is verbreed met lessen freerunning.

Circus

In de circuslessen worden diverse circustechnieken aangeleerd op het gebied van luchtacrobatiek, partneracrobatiek, objectmanipulatie en evenwicht. Hierbij kun je denken aan technieken als acrobatiek, jongleren, diabolo, koordlopen, eenwieler, trapeze en chinese mast. De lessen worden ondersteund door theater en spel, zodat een artistieke presentatie mogelijk is. Het accent ligt dus nadrukkelijk niet op het traditionele circus, waarbij je leert werpen met messen of dieren leert temmen. Er zijn lessen voor zowel jong als oud, van beginner tot gevorderd.

Freerunning

De circusschool is verbreed met lessen freerunning. Bij freerunning leer je je zo snel en behendig mogelijk verplaatst over en met obstakels. Denk bijvoorbeeld aan muren, daken en relingen. Het is de bedoelding dat je door lichaamscontrole, kracht en vloeiende bewegingen beheersing krijgt over het bewegen in je omgeving, dit kan door trucs en adembenemende salto's.

Luchtacrobatiek

Dit seizoen starten we ook met een nieuwe circusdiscipline: luchtacrobatiek. In deze les werk je aan vormspanning, kracht en souplesse. Onder begeleiding van een ervaren docent ga je aan de slag met onder andere tissu (verticaal doek, ook wel aerial silk genoemd), trapeze, aerial hoop (een ronde ring in de lucht), en aerial rope (een verticaal touw) aan bod.