Velp krijgt Zomerfestival!

VELP - Studio26, Helicon mbo-opleidingen en hogeschool Van Hall Larenstein hebben de handen ineen geslagen en organiseren een groot zomerfestival op landgoed Larenstein in Velp. Het zomerfestival draagt de naam De Groene Loper, verwijzend naar de samenwerking tussen het landgoed, de opleidingen van zowel Helicon als VHL en de kunst- en cultuuractiviteiten van Studio26.

Het festival zal plaatsvinden van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli 2016. Het festival is een inspirerende mix van kunst & cultuur, food & drinks en (buiten)activiteiten voor jong en oud. Het thema van het festival wordt dit jaar De Keizer en de Nachtegaal, naar het gelijknamige Deense sprookje van Hans Christian Andersen. Studio26 verzorgt diverse workshops en voorstellingen, waaronder maar liefst veertien keer de musicalproductie De Keizer en de Nachtegaal, live muziek tijdens Het concert van de nachtegaal, een circusvoorstelling en een Kunstroute door de tuinen van de keizer met dans, poëzie en tuinarchitectuur.

Op zaterdag 2 juli is het ‘groene zaterdag’ en zullen ook Helicon en Van Hall Larenstein voor diverse activiteiten in de natuur zorgen, van boom zagen tot een lezing van de imker met zijn bijen. Daarnaast zullen een aantal lokale ondernemers uit Velp en omstreken zich presenteren op het Ondernemersplein en wordt er gezorgd voor food & drinks. Kortom, het festival heeft iets te bieden voor alle inwoners van de gemeenten Rheden, Arnhem en omstreken!

 

372