Urban dansers Studio26 supporten Stichting De Stilte Verbroken

ARNHEM - Urban dansers van Studio26 waren afgelopen zondag onderdeel van een indrukwekkende thema-ochtend van stichting De Stilte Verbroken op Papendal. Lees hier meer over de totstandkoming van hun choreografie en deze bijzondere ochtend.

De Stilte Verbroken

Een op de acht sporters krijgt te maken met seksueel overschrijdend gedrag. Driekwart van deze sporters is onder de 16. Stichting De Stilte Verbroken is een intitatief van Renald Majoor en stelt zich als doel om misbruik binnen de sport uit te bannen. De stichting moet gaan gelden als landelijk meldpunt, daarnaast wil de stichting de rol van de vertrouwenspersoon binnen de sport relevanter en makkelijker maken, wederom met als uiteindelijk doel om de genoemde misstanden bespreekbaar en uiteindelijk onmogelijk te maken. En als je het ons vraagt, moeten initiatieven als deze zo optimaal omarmt worden. Toen we door de organisatie van Framed Festival gevraagd werden om dit programma-onderdeel cultureel te ondersteunen, hebben we hier dan ook geen seconde over na hoeven denken.

Custom Choreografie tijdens Framed

De zondagochtend op Framed Festival startte met een bijzondere thema-ochtend. Renald Majoor ging met onder andere andere Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem en Erik Lenselink van NOC*NSF in gesprek. Slachtoffers, gevolgen maar uiteraard ook het voorkomen van misbruik in de sport kwamen voorbij. De gesprekken werden afgewisseld met diverse intermezzo's waaronder een urban choreografie, uitgevoerd door studenten van de dansopleiding Urban van Rijn IJssel.

Onder leiding van coach en choreograaf Milly Trouerbach gingen urban studenten voorafgaand aan het festival met elkaar in gesprek over de emoties die een onderwerp als dit bij je oproepen. Gevoelens als verdriet, boosheid, woede, pijn, frustratie, wanhoop en eenzaamheid vormden het uitgangspunt voor een freestyle sessie. Deze leidde uiteindelijk tot een rauwe en authentieke urban choreografie.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Stichting De Stilte Verbroken? Lees hier meer over deze bijzondere stichting of bekijk hier het item dat Omroep Gelderland over Stichting De Stilte Verbroken maakte. Heb je naar aanleiding van dit stuk behoefte aan een gesprek met een vertrouwenspersoon? Klik dan hier.

372