Studio26 officieel geopend!

VELP – Op zaterdag 30 mei 2015 was het dan zo ver: Studio26 opende officieel haar deuren!

Durf en doorzettingsvermogen
In aanwezigheid van 250 genodigden knipte burgemeester Petra van Wingerden het traditionele lintje door en daarmee was Studio 26 officieel geopend. Ze sprak over “durf en doorzettingsvermogen” en wenste Esther en Hanneke, de directie van Studio26, veel succes toe met het nieuwe pand.

Gewoon Doen!
Hierna namen de aanwezigen plaats in de theaterzaal en konden ze genieten van een programma vol dans, muziek, theater en circus - de vier disciplines van Studio26. Esther en Hanneke gaven beiden een boeiende speech. Ze werken al 21 jaar samen en doen dit nog steeds met heel veel plezier en zijn ook van plan hier nog jaren mee door te gaan. Motto bij beide toespraken waren de woorden: “Gewoon doen!” Ook het publiek kon zich hierin vinden; in een interactief gesprek werden er voorbeelden gegeven van waarbij het allemaal was begonnen met die kreet. Scholenprojecten op het Maarten van Rossem College en het Beekdal Lyceum, auditie doen voor het Koninklijk Conservatorium in Den Haag of een mbo-dansopleiding starten - ze hebben het gewoon gedaan.

Duurzaam
Het gebouw waar Studio26 gevestigd is staat op landgoed Larenstein in Velp en is bijzonder duurzaam gebouwd. Het heeft een dak waarop gras gaat groeien, wat isolerende eigenschappen heeft en er wordt warm gestookt op houtsnippers die van het landgoed zelf afkomen. Een mooie samenwerking met buren Helicon mbo-opleidingen en Hogeschool Van Hall Larenstein.

Het gebouw is ontworpen door Sam Verwaijen en ziet er niet alleen aan de buitenkant maar ook aan de binnenzijde prachtig en indrukwekkend uit. Veel glas, wat staat voor openheid en transparantie, de moderne kroonluchters als knipoog naar het chique kunstverleden, een foyer waarin je jezelf in een binnentuin waant en daarnaast een prachtige theaterzaal en meerdere dans- en muziekstudio's.

De opening gemist? Wandel dan gewoon eens binnen, iedereen is van harte welkom!

Gepubliceerd 1 juni 2015

372