ROMEO & JULIA op Beekdal

ARNHEM - 17 t/m 20 januari, verdriet, ruzie, verraad, maar vooral passie! Het Beekdal Lyceum stond met de theaterproductie Romeo & Julia in de 3e week van januari volledig in het teken van De Liefde. Dit jaarlijks terugkerende spektakel in samenwerking met Studio26, deed weer menig hart sneller kloppen.

 

Het Beekdal Lyceum schreef er zelf dit over:

In slechts vier dagen tijd gaven 225 brugklassers van de Arnhemse havo/vwo-school deze week het beroemde en klassieke liefdesdrama een geheel eigen vorm. Alle theaterfacetten als drama, muziek, dans en beeldende vormgeving, werden daarbij in de voorstelling geïntegreerd en door de leerlingen zelf uitgevoerd.
Vier dagen van oefenen, repeteren, acteren, zingen, dansen en spelen mondden uit in een enerverende voorstelling die zich op verschillende plekken in het gebouw van het Beekdal Lyceum afspeelde. Voor ouders en belangstellenden waren er op 19 januari maar liefst vier voorstellingen.

Bij de organisatie van het theaterproject werkte de school nadrukkelijk samen met Studio26. Dit ‘Podium voor creatieve industrie’ maakt al jarenlang gebruik van de danszalen van het Beekdal Lyceum en werkt, zoals ook in dit geval, regelmatig inhoudelijk samen met het Beekdal Lyceum. 
Daarnaast werden er ook weer 1e- en 2e-jaars stagiaires van de opleiding Dans van ROC Rijn IJssel bij het theaterproject betrokken. De Rijn IJssel-studenten volgen hun praktijklessen bij Studio26 en hielpen mee bij het instrueren en begeleiden van de Beekdal-leerlingen.

Nagenieten en foto's terugkijken van Gerrit Bakker? Klik hier of ga naar http://inbeeld.studio26.nl/ (en kijk onder Evenementen>Beekdal)

372