Optreden bij EU-conferentie Skills for a lifetime

AMSTERDAM - Op dinsdag 23 februari 2016 gaven de derde- en vierdejaars studenten van de Urban dance opleiding en de Nederlandse Musical Academie een spetterend optreden in de Westergasfabriek in Amsterdam.

In het kader van het Nederlands EU-voorzitterschap 2016 werd op 16 februari de conferentie Skills for a lifetetime gehouden. In deze conferentie stond het mbo-onderwijs centraal, dat de basis aanreikt voor een goede start op de arbeidsmarkt en tevens kan inspelen op de opleidingsbehoeften die later in de loopbaan kunnen ontstaan. De conferentie biedt inspiratie en prikkels op drie belangrijke terreinen voor Europa: excellent beroepsonderwijs, een leven lang leren en internationalisering van het beroepsonderwijs.

De kern van de conferentie bestond uit het demonstreren van goede ervaringen uit de praktijk en het bijeenbrengen van mensen die werkzaam zijn in onderwijs en bedrijfsleven. Om deze 'goede ervaringen uit de praktijk' te demonstreren, werd Studio26 gevraagd om hier iets in te betekenen. En zo gaven de studenten van de Urban dance opleiding en de Nederlandse Musical Academie onder leiding van onze docenten een spetterend optreden in de Westergasfabriek in Amsterdam. De reacties vanuit de mbo-raad waren lovend:

"Het was een spetterende show en de gasten waren allemaal diep onder de indruk. Zag je grijze pakken stralen en meebewegen, en de groep werd telkens toegefloten alsof ze topartiesten in de Weense staatsopera waren. Driedubbel geslaagd!"

"Ik hoorde van een buitenlandse gast dat hij geraakt werd door de trots van onze mbo'ers, dat sloeg ook op de groep van Rijn IJssel/Studio26".

372