Nieuwe naam voor AtelierVelp: Studio26

VELP - De nieuwbouw van AtelierVelp verloopt voorspoedig, maar de verhuizing laat nog even op zich wachten..
MAAR WE HEBBEN AL WEL EEN NIEUWE NAAM!

Zoals het er nu naar uitziet gaat de school in de voorjaarsvakantie over naar een nieuw, professioneel en duurzaam pand op Landgoed Larenstein, naast het gebouw van Helicon opleidingen. De leslocaties in Dieren en Arnhem blijven gewoon gehandhaafd.

De school beschikt straks onder andere over twee dansstudio's, drie muziekstudio's en een moderne theaterzaal voor 200 toeschouwers, voorzien van de nieuwste multimediatechnieken. Dit biedt AtelierVelp en haar samenwerkingspartners de mogelijkheid eigentijdse en spraakmakende voorstellingen te presenteren. Een verrijking voor het aanbod van podiumkunsten in Velp en omgeving. In samenwerking met Cultuurbedrijf RIQQ wordt gekeken naar de programmering van circa 20 voorstellingen per jaar. Met de nieuwbouw komt een einde aan een jarenlange zoektocht van de school om alle activiteiten in Velp onder één dak te brengen.

Nieuwe naam
Nieuwbouw betekent niet alleen dat AtelierVelp zichzelf in een nieuw jasje steekt. Door de groei en de uitbreiding van de activiteiten werd het ook tijd voor een nieuwe naam. Een naam die, zoals ze zelf zeggen, "staat voor wie we zijn en wat we doen". Een naam die recht doet aan alle activiteiten en maakt dat ze beter zichtbaar zijn. De school biedt immers meer dan ‘alleen’ amateurlessen aan honderden cursisten. Naast een uitgebreid pakket dans-, muziek-, musical- en circuslessen in Velp, Arnhem en Dieren verzorgt AtelierVelp ook alle praktijklessen van de opleidingen Artiest Dans show, Artiest Dans urban en de Nederlandse Musical Academie op het Rijn IJssel in Arnhem. Daarnaast heeft de school een talentontwikkelingstraject uitgezet voor getalenteerde dansers en organiseert ze een groot aantal educatieve projecten en workshops. Samenwerkingen verlopen via basis- en voortgezet onderwijs, overheidsinstellingen en bedrijven. Al met al voldoende reden om een nieuwe naam aan te nemen. 1 januari 2015 is het zover: AtelierVelp, school voor Podiumkunsten wordt Studio26, Podium voor creatieve industrie. Er was een prijsvraag uitgeschreven en afgelopen week werd de bedenker van de naam, Studio26, door de directie beloond met een iPad.

Gepubliceerd 16 december 2014

372