NIEUW! Online auditeren voor dansopleidingen urban & show allround ivm coronacrisis

ARNHEM - Goed nieuws voor iedereen die een professionele dansopleiding wil volgen, maar die door de coronacrisis geen fysieke auditie kan doen. Auditeren voor de dansopleidingen Urban en Show Allround van Rijn IJssel in samenwerking met Studio26 kan nu digitaal! Lees hier meer en doe auditie!

Over de dansopleidingen Urban & Show Allround

De professionele dansopleidingen Urban en Show Allround worden aangeboden door Rijn IJssel i.s.m. Studio26 en zijn benoemd tot mbo Topopleiding. Studenten krijgen les van grote namen in de danswereld en worden gestimuleerd om hun individuele talenten te ontwikkelen en dromen na te jagen.

Normaal gesproken vinden jaarlijks drie auditierondes voor de opleidingen plaats, in verband met de coronacrisis zijn we overgestapt op digitale audities om studenten zo toch een eerlijke kans op een plekje op de opleidingen te kunnen blijven bieden.

Online auditie doen. Hoe dan?

We leren je graag kennen door middel van een filmpje! Deze wordt beoordeeld door het team van de dansopleidingen van Rijn IJssel in samenwerking met Studio26. Je kunt dit filmpje thuis maken, op een (besloten) videoplatform als Youtube of Vimeo zetten en ons het linkje sturen.

Waar moet auditie video aan voldoen?

De opnames voor de opleidingen moeten bestaan uit drie onderdelen;

Show Allround

1. Een choreografie met jazz- en show-elementen van ca. 1 minuut
2. Een choreografie met een dansstijl naar vrije keuze van ca. 1 minuut
3. Beeldmateriaal waarin je je lenigheid laat zien;

- Een lenigheidsoefening naar vrije keuze

Urban

1. Een choreografie met old school hiphop-elementen van ca. 1 minuut
2. Een choreografie met een dansstijl naar vrije keuze van ca. 1 minuut
3. Een freestyle-sessie van ca. 1 minuut

Waar mag mijn auditie video heen?

Stuur je materiaal ovv. 'dansfilm auditie' en je eigen naam uiterlijk vóór 18 april 2020 naar m.trouerbach@rijnijssel.nl. En let op:

⦁ Online video
Stuur een videolink die we kunnen openen en direct kunnen bekijken. Verstuur dus geen links van Dropbox of Wetransfer (deze worden niet in behandeling genomen!), maar een link naar bijvoorbeeld je eigen YouTube-kanaal.

⦁ Privacy
Je auditie lekker onder ons houden? Dat snappen we heel goed. Op YouTube is het mogelijk een filmpje te plaatsen dat alleen te zien is door de mensen met wie jij de link deelt.

⦁ Locatie
Moeite een ​​geschikte locatie te vinden om je film op te nemen? Wees flexibel en denk om. De opname kan ook gemaakt worden in een grote woonkamer of een buitenlocatie.

Wanneer krijg ik een reactie op mijn auditie?

Kom je door de voorselectie, dan nemen we contact met je op. Als je niet slaagt voor de voorselectie dan hoor je natuurlijk ook van ons. Door het grote aantal aanmeldingen kunnen wij je alleen geen persoonlijke feedback geven op je materiaal. We rekenen hierbij op je begrip.

372