Koning opent 12 september Homeless World Cup - Studio26 doet mee!

AMSTERDAM - Koning Willem-Alexander opent zaterdagochtend 12 september de Homeless World Cup op het Museumplein in Amsterdam. Wij zijn enorm trots en vereerd dat Studio26 meewerkt aan de openingsceremonie!

De Koning woont aansluitend de openingswedstrijden van het Nederlands damesteam (tegen Argentinië) en herenteam (tegen Noord-Ierland) bij op dit wereldkampioenschap voetbal voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen.

Meer dan vijfhonderd spelers van 64 deelnemende teams vertegenwoordigen hun land tijdens het wereldkampioenschap. De deelnemers hebben te maken met uiteenlopende situaties, waaronder dak- en thuisloosheid, verslaving, psychosociale stoornissen of ernstige gedrags- of financiële problemen. Straatvoetbal is voor velen niet alleen een uitlaatklep, maar ook een middel om hun leven op de rit te krijgen. Het helpt hen vriendschappen sluiten en maakt fit, zowel mentaal als fysiek. Daarbij worden kwaliteiten en vaardigheden opgedaan om weer volledig mee te kunnen doen in de samenleving.

De organisatie voor het WK in Amsterdam is in handen van Stichting Life Goals, in samenwerking met het Leger des Heils en de Gemeente Amsterdam. Stichting Life Goals helpt kwetsbare mensen aan de onderkant van de samenleving via sport weer mee te doen.

Studio26 werkt al een aantal jaren samen met de Stichting Life Goals en Het Leger des Heils en heeft al in diverse steden bijgedragen aan het Dutch Street Cup evenement. Dat we nu meedoen in de openingsceremonie van de finale in aanwezigheid van koninklijk gezelschap is natuurlijk de kroon op deze inspanningen! We krijgen een optreden te zien van stagiaires van Artiest Dans Urban, Show en de Nederlandse Musical Academie.
Jordan Roy en Unknown Eye zullen het nummer Life Can’t Kick Me Down live spelen tijdens de openingsceremonie. Benieuwd hoe dat klinkt? Klik hier en bekijk het filmpje.
Daarnaast zal er een optreden zijn van Acrobatic Wheel of Sensation en violist Yannick Hiwat.

Wij wensen alle artiesten, de sporters en natuurlijk alle kijkers waaronder de koning een fantastische opening toe!

Gepubliceerd 8 september 2015

372