Kickoff Online Koningsspelen in Gelderland vanuit Studio26!

VELP - Op vrijdag 24 april vinden de Gelderse Online Koningsspelen plaats. In samenwerking met de Gelderse Sport Federatie hebben 29 Gelderse gemeenten een actief programma samengesteld waar kinderen individueel, thuis en met behulp van video’s aan deel kunnen nemen. De kickoff van dit online event zal bij Studio26 plaatsvinden en door TV Gelderland uitgezonden worden. Lees meer!

Online in beweging

Nu de scholen nog tot minimaal 28 april gesloten zijn als gevolg van de kabinetsmaatregelen om het COVID-19 virus onder controle te krijgen, gaan de landelijke Koningsspelen in 2020 niet door. De Gelderse Sportfederatie (GSF) heeft het initiatief genomen om een online versie van de Koningsspelen voor basisschoolkinderen in Gelderland te organiseren en Studio26 draagt hier natuurlijk graag haar steentje aan bij! Het oorspronkelijke idee is afkomstig van de buurtsportcoaches van Gezond Actief Harderwijk. In de Gelderse deelnemende gemeenten wordt door de buurtsportcoaches met behulp van video’s een interactief programma samengesteld. De kinderen kunnen op deze manier, de Gelderse variant van de Koningsspelen op een actieve manier volgen, uitvoeren en delen.

Gezamenlijke warming-up

Net als tijdens de reguliere Koningsspelen is er op vrijdag 24 april om klokslag 09.00 uur een gezamenlijke warming-up, verzorgd door twee van onze dansdocenten. Deze centrale warming-up wordt uitgezonden door Omroep Gelderland en is thuis te volgen voor ieder kind dat mee wil doen. Vervolgens is er per gemeente een programma waar kinderen via Facebook en/of YouTube individueel aan deel kunnen nemen. Te denken valt aan dansles, stoepkrijten, bootcamp, Zumba, stoepranden, enzovoorts.

#GoK

De Gelderse Online Koningsspelen vinden plaats op vrijdag 24 april, van 09.00 tot 12.00 uur. Kinderen worden opgeroepen om hun activiteiten zoveel mogelijk live of achteraf te delen via social media en met gebruik van de hashtag #GoK. Bij berichtgeving en informatie over de activiteit wordt continu melding gemaakt van de regelgeving van het RIVM. Gezondheid en veiligheid staat hierbij voorop.  

Meer informatie over Gelderse Online Koningsspelen en de deelnemende gemeenten is te vinden op deze webpagina: www.geldersesportfederatie.nl/gok 

Op deze pagina is op 24 april ook een programma te vinden met leuke video’s om deel te nemen aan de Gelders Online Koningsspelen. Op deze manier kunnen alle geïnteresseerde kinderen, zowel binnen als buiten Gelderland, meedoen.

372