Helden & schurken festival 2013

ARNHEM - Op Maarten van Rossem, de vmbo-school aan de Groningensingel in Arnhem-Zuid, vindt van 4 tot en met 8 november 2013 voor het 3e jaar op rij het ‘Helden en Schurken Festival’ plaats.

Alle tweedejaars leerlingen van het Maarten van Rossem werken begin november een week lang aan een geweldige theaterproductie. Dit doen zij samen met Stichting Kunst in Beweging, AtelierVelp en studenten van ROC Rijn IJssel opleiding Artiest Dans. Samen met deze partners wordt er een theatervoorstelling gemaakt rondom ‘Maarten van Rossem’, waarnaar de school vernoemd is, veldheer in dienst van Karel van Gelre die leefde van 1478 tot 1555. Maarten van Rossem was een held, maar ook een schurk, dit hangt allemaal af van hoe je het bekijkt. 

Van 4 tot en met 8 november vindt op Maarten van Rossem een groot aantal workshops plaats en wordt er door leerlingen en begeleiders hard gewerkt aan dans, theater en een oude ambachtenroute die ook deel zal uitmaken van de eindvoorstellingen. 
Deze eindvoorstellingen vinden plaats op donderdag 7 en vrijdag 8 november. Naast een grote inbreng door de leerlingen uit de 2e klas van Maarten van Rossem, zal ook basisschool De Ommelander met groep 8 deelnemen aan dit project. Deze leerlingen krijgen in de week van 4 november een workshop aangeboden en zullen meedoen in de eindvoorstelling op vrijdag 8 november.

Terugkijken?
Klik hier voor een fraaie fotoreportage van Gerrit Bakker

Gepubliceerd 4 november 2013

372